Іван Маркіянович Боришко, світла пам'ять

Jan 21, 2013 13:31

Оригинал взят у reznichenko_d в Іван Маркіянович Боришко, світла пам'ять


Позавчора помер найтитулованіший за всю історію сучасної Японії чемпіон з сумо Тайхо Кокі (大鹏 幸喜) - володар 32 Імператорських кубків. Справжнє ім'я - Кокі Ная, при народженні ж був названий Іваном Боришко.

Батько Тайхо - Маркіян Боришко, українець, народився в Зачепилівському районі Харківської області. Мати - Кіє Ная, японка.

Іван народився 29 травня 1940 року в місті Сікука на острові Сахалін, в родині колишнього білогвардійця. При переході острова до СРСР в 1945 році сім'я була розлучена: батько був захоплений радянською владою та репресований. Іван, разом з матір'ю, братами і сестрою був репатрійований в Японію на Хоккайдо. З батьком діти більше не бачилися. Надалі Іван використовував тільки японське ім'я, а прізвище взяв материнське. Як сумоїст, вважається вихідцем з Хоккайдо.



==========

Ну вот, сейчас набегут Мирошниченкофилы и будут утверждать, что это не украинец, т.к. родину не прославлял, а "узкоглазый" (или еще какой-то). И не фиг, мол, обижаться - это общепринятое в Украине название япошек...

.
Previous post Next post
Up