Золотисто-сонячні Іллінці

Apr 03, 2019 20:12

Іллінці відносяться до тих маленьких міст, які, попри свій розмір, дійсно виглядають як місто. Самодостатня інфраструктура, багатоповерхівки, учбові заклади, заводи й відпочинкові зони, усе тут є. Також Іллінці в останні роки традиційно лідирують в економічному розвитку серед райцентрів Вінниччини. Але їхав я сюди, звісно, дивитись не на ( Read more... )

Вінницька область, храми, млини, Іллінці

Leave a comment

ext_5721734 April 13 2021, 07:59:26 UTC
Іллінці лежать на обох берегах річки. Все що на північному (лівому) березі - приватний сектор, історично колишні села, з часом поглинуті містом.
Загалом так, але на вулиці Б.Хмельницького на Морозівці є багатоповерхові будинки , але їх небагато які звели до розпаду СРСР.
в 1980 р. там планувався новий мікрорайон , для робітників ГКС . Також там був готель "Будівельник" з рестораном , велика їдальня ,зараз це все перебудовано під житло і приватні різні підприємства.

в 1986 р. Іллінцям надали статус міста і почалось перетворення Іллінців на місто,широкі вулиці нові будинки
в центрі, раніше весь центр це було єврейське містечко - штетл, який бульдозерами зрівняли з землею,залишки єврейських будинків є по вулиці Кривоноса , але вони перебудовані.
За планами в Іллінцях мало постати нове рядянське місто з новими мікрорайонами і підприємствами ,тодішній перший секретар райкому який був дуже впливовий в області казав : Дали нам статус города,то нужно и выглядеть как город,соответсвовать нужно.
Але перебудова,розвал СРСР плани не втілились повністю, лише на початковій стадії.

Reply


Leave a comment

Up