Подорож у країну замків

Jul 05, 2018 19:57

На ці «конституційні» вихідні удалось здійснити невеличку подорож у Словаччину своїм ходом. Мені вже доводилось раніше бувати самому за кордоном, у Білорусі, але там відсутній мовний бар’єр та і ментально білоруси все ж ближчі. Тому у день виїзду був навіть дещо на стрьомі, мало там, як воно вийде, але вийшло все добре ( Read more... )

Словаччина

Leave a comment

Comments 8

vladbespalov July 5 2018, 18:31:30 UTC
Ще б у Банску-Бистрицю заскочили б.

Допомагали вам, насамперед, бо ви - чужинець. Це просто закладено у людині. Плюс під час подорожей підсвідомо розслаблені і відкриті до нового, чого не скажеш про сірі будні.

А ви у нас часто в подібних готелях зупинялися? Може коли віддасте 50 євро за номер то і не гірший сніданок запакують! На вихідних зустрічався з чеськими знайомими мого друга і трохи говорив з ними (я знаю чеську), то вони дуже раділи якістю їжі у ресторанах Тернополя, а ще більше цінам. І таких друзів з Чехії та іншого закордоння у мене багато. Ще казали, як їм остогид ЄС, бо скрізь правила та заборони.
Проблема, що наші як у творах Шевченка, бідкаються, але то багато де, а головне - не бачать потенціалу навколо себе. Ось ви мандруєте, бачили скільки у словацьких замках МІСЦЕВОГО туриста? Люди цінують те, що мають. А у нас - такі затяті мандрівники як ми з вами, хоч місць є достатньо.

А з мінусів у Словаччині - поїзди у 2-2,5 рази дорожчі за Чехію, автобуси - вдвічі.

Буде звіт про кожні місця?

Reply

v1snyk July 7 2018, 06:45:20 UTC
У нас незнайомого чужинця пробували б на гроші розвести скоріше за все)
Думаю, якщо порівнювати з нашими готелями, то треба брати по ціні рази в 2 дешевший (як і все інше у нас). За таку ціну доводилось зупинятись, але у них і в думках не було запакувати сніданок, та як і в мене самого) а місцевих туристів багато, я дуже здивувався у перший день, коли у четвер цілі купки лазили на вежу Кошицького граду за містом.
Колись, думаю, розпишу і докладно про ці міста.

Reply


vmccaskey July 5 2018, 18:56:08 UTC
Приєднуюсь до спілки бажаючих побачити докладні пости про кожне місто :).
Бо ціни не цікавлять, самі усе вже бачили.

Reply

v1snyk July 7 2018, 06:47:24 UTC
Все колись буде, сподіваюсь, але розгрібаю довго і нудно) он ще навіть про березневу поїздку тільки почав писати.

Reply


neo7777vitaha July 5 2018, 19:28:12 UTC
Супер!Плюсую(як прихильник самостійних вилазок).Сам же "боюся" вилазити в ЄС,бо як пооонесе,то вже й зупинюся хз де(апетит приходить під час їжі),а на жаль час і фінанси не безмежні..

Reply

v1snyk July 7 2018, 06:47:57 UTC
Мене теж нормально занесло, добре що був квиток зворотній і необхідність вертатись на роботу)

Reply


itro July 6 2018, 04:19:27 UTC
Гадаю, що на усі Ваші сумні запитання існує одна відповідь: Словаччини досягла всього того, що у неї зараз є тільки тому, що ця "маленька гірська країна" за всю свою історію не знала нічого з того, що прийшлося пережити за 20 століття українцям:. Ні "продразверстки", ні звірств ЧК, а потім НКВС, не знала Голодомору, сталінських концтаборів, словаків не кидали, наче гарматне м'ясо, мільйонами на всі фронти 2-ї світової, а потім ще й 40 років післявоєнної "побудови світлого майбуття". А тепер іще нова війна. Така неймовірна втрата генофонду і призвела до деградації і виродження, яке вилилося у те, що наші сучасники скоріш покинуть країну, ніж будуть намагатися щось міняти і жити так, щоб ці зміни давали результати. А на фронті, нехай хтось інший гине, а ми, такі гарні, такі козирні, не хочемо втрачати часу, сил і, тим більше, свого життя,... ,"Троянди виростуть самі"..... Сумно, свята правда, сумно і прикро, але -факт!

Reply

v1snyk July 7 2018, 06:52:32 UTC
У мене Словаччина куди більше асоціюється для порівняння з Україною, ніж та ж Польща до прикладу, бо вони, як і ми, дуже довго не мали власної державності (але це нонсенс, щоб там люди після всього говорили чеською чи угорською, чи мали пресу та ТБ чужими мовами). Хоча останнє століття до них куди лояльніше поставилось, і до їх зАмків також.

Reply


Leave a comment

Up