Ізмаїл, частина 2. Фортеця та інше

Aug 25, 2020 19:50

Як не дивно, створення Ізмаїлу у тому вигляді, який ми маємо зараз, почалося з руйнування. На кінець 18 століття на південно-західній околиці нинішнього міста знаходилась турецька фортеця, збудована і оснащена за останнім словом техніки, така, що взяти штурмом її було в принципі неможливо. Правда, Суворов про це не знав, і тому таки взяв штурмом, ( Read more... )

храми, музеї, Одеська область, Ізмаїл, ріки

Leave a comment

Comments 2

zalgalina September 27 2020, 10:41:27 UTC
Особливо приємно, що моє рідне місто Вам полюбилось. Коли я туди приїжджаю, то помічаю, що Ізмаїл з кожним роком стає кращим. Дай Боже, щоб так було і далі. Двадцять років тому там був такий занепад, що було боляче там бувати. Зараз - інша справа.
Вам треба було б ще в Стару Некрасівку поїхати. Це зовсім рядом, але там цікаво. По-перше, це село старообрядців переселенців, а по-друге - там найпівденніший пункт дуги Струве.
Маю запитання. Ви, мабуть, їхали до Ізмаїла з Одеси. Який був стан дороги? Три роки тому, це був жах!
Щиро дякую.

Reply

v1snyk September 27 2020, 14:50:38 UTC
Дорога зараз нова, автобусом їхати менше 4 годин. Але я так розумію, її поки тільки на основних напрямках зробили, а далі так само жах (між Ізмаїлом та Кілією, то точно). Ну і сам Ізмаїл, помітно, що змінюється на краще.

Reply


Leave a comment

Up