Розумівка, Кіровоградщина

Jan 12, 2009 14:13

Мабуть, правильно було б так: Розумівка, Єлісаветградщина:)




Це - усипальня героя війни 1812 року і його родини - Раєвських. Фактично, єдине, що лишилось від їх помістя - церква. Ще на початку цього сторічча церква була взанепаді: навіть куполів не було.




У 2005 - почали відбудовувати. Дзвони замовили у Смолєнську, іконостас - у Білій Церкві. Всередину нас не запрошували: там роботи тривають.




Поки служать лише у підвальному приміщенні. Саме там колись була усипальня Раєвських. Надгроб`я залашились. Їх "влада рад" винесла на вулицю. А от прах Раєвських десь загубили.




Реставрацію мають закінчити до травня 2009 року. Тоді і буде офіційне відкриття. Цікаво, що до Розумівки від Кіровограда є дві дороги. Перша - ближча. Але, навіть зважаючи на те, що я на Шніві, однією машиною через поля, ліси, які всі у снігу десь по коліно, - не наважився. Була б ще одна машина - нє вопрос. Інший шлях довший на 20 кілометрів. Дорога - така собі. Битий засніжений асфальт, накатана колія для однієї машини. Тобто, якщо іде зустрічна - треба з`їхати на узбіччя. Хочеться повернутися туди влітку. Суперовий краївид. Річка внизені.  Можливо - в травні?:)




Анонс: завтра розпочну новий проект з серії "Старе місто". Пройдуся вулицями Кіровограда (порівняю з Єлісаветградом). Перша пара фото вже є. Доречі, Київ - продовжу за тиждень. Чекайте!

Кировоград, храми

Previous post Next post
Up