Вінницький стріт-арт, ч. 6

Apr 06, 2018 16:40

Іще один сезон колекціонування вінницьких настінних малюнків завершено, можна ділитись результатами. Уже третій рік поспіль продовжився проект «Vin art city», унаслідок якого місто багатшає кожного разу на +5 муралів. При чому у 2017 прийняли дуже мудре рішення розміщувати картини на висотках у спальних районах, а не в центрі, як раніше. Там вони явно доречніші, ніж на історичних будинках.

Двома картинами обзавелись сусідні новобудови 9-го мікрорайону Вишеньки. Офіційно, правда, вони називаються якось по-совковому - «Місто культури» та «Місто спорту», а в народі відповідно балерина та велосипедист.









Картина під назвою «Спрямованість» прикрасила 9-поверхівку на вул. Князів Коріатовичів.


Місце вибрали дуже вдало, її навіть з висоток у центрі видно (фотографувалось крізь скло й туман, тому вибачте за якість).


Іще один новенький будинок на мікрорайоні Слов’янка обзавівся одразу двома картинами - «Плідність» і «Слов’янка». Друга, звісно ж, перекликається з назвою району, де історично жили ви самі зрозуміли які народи.


В деталях:




Від цього будинку якраз відкривається непогана панорама району, який нині ось такий - горбистий та з хаотичною забудовою.


На Слов’янці, а саме на панельках вул. Лялі Ратушної можна знайти пару куди простіших малюнків явно одного і того ж художника.




Так ми плавно переходимо з муралів на картини стихійні. Ось, наприклад, творчість дитяча (це мене десь аж на Замостя занесло):








Поруч дитсадок з раритетною уже мозаїкою.






Іще було знайдено два малюнки зі стрьомними дітками, перший у центрі:


Другий - на вул. Дмитра Майбороди:


Є картини і рекламного характеру, що мають по ідеї заманювати у відповідні заклади:




І просто вкрай мімімішне оформлення центру роботи з підлітками «Універ» на Соборній.








Іще один котик був віднайдений у дворах Вишеньки.


І поруч сова, яка сидить боком і каже «Ку-ку»:)


Площу перед вежею у центрі час від часу прикрашають 3D малюнками. У 2017 році був ось такий:


І наостанок, арт не на стінах будинків, а на тролейбусі з номером 346. Присвячений воїнам різних конфліктів, є тут і Афганістан, і Донецький аеропорт…




Вінниця

Previous post Next post
Up