Черкаси - красивий і різний Дніпро (5 відео)

Apr 17, 2017 16:37

З подачі v1snyk тут останнім часом було пару постів про Черкаси, тож дозволю і собі додати кілька копійок на тему цього (мого) міста. Я сам народився і виріс у Черкасах, живу на Казбеті (поблизу від Білого Лотосу). Бував у Києві, Харкові, Полтаві, Одесі, на Західній (Львів, Кам*янець, села).
У порівнянні з названими містами у плані архітектури, звісно, Черкаси виглядають вельми скромно. Хоча мені буває цікаво, наприклад, подивитись старі/старовинні фотки Черкас, порівнючи їх із сучасністю - на місцевому форумі є спеціальна гілка про це). А ось, наприклад, німецька аерофотозйомка Черкас 1941р. Ну та це так, до слова.
Так от, хоч архітектура тут не така багата, але природа красива. Дніпро, водосховище - це сила, і часом вражає навіть мене як місцевого. Дозволю собі похвалитись кількома відеоспогадами про Дніпро біля Черкас, зазнятими у 2012-2017рр (нижче 5 коротеньких відео на одну-кілька хвилин):
Весна. Зацініть які пейзажі нам із сімейством вдалось застати цього року на 8 березня (схоже, через брак вугілля на ТЕС весною 2017 спустили особливо багато води, і вода відступила особливо далеко + туман):

image Click to view




Ось іще весняний Дніпро - це початок квітня 2015 р., у напрямку с.Червона Слобода (вниз по течії від Черкас):

image Click to view



Дніпро у теплу пору року - це, звісно, покупатись/поплавати. Наша прогулянка на човні на початку вересня 2016 р.:

image Click to view



Через Кременчуцьке водосховище проходить, мабуть, найдовша в Україні дамба (Черкаська гребля) довжиною більше 13км, у т.ч. фермовий міст 1,2км, якою транспорт в*їзжає в Черкаси з лівого берега.
Ось відео про те, як ми влітку 2016 р. їздили цією дамбою на ретропотязі (постив його на ua-travels):

image Click to view



Дніпро взимку: а у 2012 р. були такі сильні морози і товстий лід, що можна було переїхати Кременчуцьке водосховище на машині по льоду паралельно дамбі, а ми ходили пішки під міст. Дуже прикольно, якщо колись іще так замерзне, треба знову буде сходити.

image Click to view



P.s. Мене звати Юра, я вже постив тут кілька наших подорожей, зокрема:
http://ua-travels.livejournal.com/2888481.html
http://ua-travels.livejournal.com/2874728.html
http://ua-travels.livejournal.com/2865413.html
Їх та інші можна також подивитись тут: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCSuUeT447Fwi363f1HH6DV-qZYQUiKMW

відео, Черкаси

Previous post Next post
Up