43. Дайджест новин 21 квітня - 5 травня

May 05, 2016 10:30



Привіт, друзі! Сподіваємося, ви гарно відпочиваєте на ці травневі свята, як і ми:) Але новини туризму не відпочивають, тож зустрічайте наш новинний дайджест, який, можливо, допоможе вам провести другу половину свят у цікавих мандрівках.

1. За ці два тижні Фокус зробив таку кількість гарних і цікавих статей про подорожі Україною, що ви втомимося перераховувати тут всі. Але найцікавіший з них ми все ж таки відмітимо: троє батьків тиждень мандрували по невивченим і маловідомим місцям, щоб прокласти маршрут для відпочинку цього літа.



Фото: Вадим Петрасюк, Дмитрий Синяк

2. Цікава добірка від Igotoworld: найкращі гастротури Україною у 2016 році. Закарпатські вина та сири, полтавські галушки, одеські коньяки та ще багато чого:)



Фото Селирська сироварня

3. Також багато маршрутів і ідей для відпочинку на свята зробила Українська правда: серія статей "Вирватися з міста". Один з них ми випробували того року саме на травневі свята і це була пречудова подорож: На бузок, до Шевченка і Нечуя-Левицького. До речі, всі маршрути Черкащини можна побачити тут.



4. Про методи ведення українського туристичного бізнесу трохи дьогтю: підняти ціни, але не якість.

5. Ще одна сумна дата - 30-річчя з дня Чорнобильської трагедії "подарувала" нам декілька цікавих виставок та проектів: Чорнобиль у віртуальній реальності (ми були, трохи недосконала технологія, тому навіть сильні вестибулярні апарати довго не витримують, але дуже цікаво), документальна інсталяція “Під саркофагом”, фотопроект "Монументальні мозаїки Прип’яті". І хоча, краще б не було у нас такого приводу, але дуже важливо не забувати про цю страшну трагедію та її наслідки.



Скульптурний рельєф із мозаїчним покриттям «Творення» на магазині «Струмок», 1982 (художник - Іван Литовченко). Джерело фото

6. Для тих, хто часто подорожує з Харкова до Києва і навпаки, дивіться, які цікавинки можна побачити вздовж траси та зробити просту подорож справжньою мандрівкою.


Фото travel.tochka.net

7. Львів почав святкувати своє 760-річчя! Програма заходів

8. І, нарешті, інфопривід останніх двох тижнів: призначення керівником Укрзалізницею поляка Войцеха Бальчуна. Для нашого традиційного суспільства призначення керівником державної монополії людини з довгим волоссям та ще й рок-музиканта було занадто, шаблони порвалися геть усюди:) Навіть у начебто прогресивної молоді, яка зняла стьобний кліп на цю тему у головній ролі з Павлом Зібровим. На що Укрзалізниця попросила до Павла Зіброва не ходити по коліях:)
Щодо нас, то ми дуже сподіваємося, що призначення людини не з системи покращить роботу нашою залізниці, і, повні сподівань, вкотре дивимося кліп, сміємось і мандруємо Україною, попереду ще багато святкових днів:)

image Click to view



Оригінал статті

digest-uatravels

Previous post Next post
Up