Свірж

Sep 01, 2015 14:06

Хоч на території замку у Свіржі немає музею, а приміщення всередині доволі занедбані, в цілому виглядає він дуже привабливо. З усіх твердинь Львівської області, які ми відвідали, ця - мій фаворит №1.




До Свіржа ми їхали зі Старого села через Бібрку. Якщо володіти вільним часом, то можна прогулятись і  тут. У місті є на що подивитись.



Взагалі робити зупинку в Бібрці необов’язково, з Південного автовокзалу Львова ходять прямі автобуси через Свірж.  Зупинка зовсім недалеко від замку.



Побачивши відчинені двері, ми поспішили всередину.



Виявилось, що точно визначеного часу роботи тут немає. Ключами від входу володіє якийсь дядько. Він, власне, і вирішує коли закриватись.  Коли ми виходили з території, він закрив двері перед самим носом у невеличкої банди туристів, сів на скутер і поїхав. Було близько другої години дня.



Вхід безкоштовний, але біля дверей знаходиться скринька для пожертв на відбудову замку і підтримання його в нормальному стані.
Так приблизно виглядають кімнати всередині.







Хоч всередині кімнат дивитись особливо немає на що, гуляти по ним цікаво - всі двері відчинені, можна підійматись на будь-який поверх і заходити в будь-яку кімнату.



Так виглядає інший двір всередині замку.







Хотіли піднятись на вежу, але по дорозі нас атакували кажани. Їх там під дахом кружляло доволі багато.



Деталі



Ще півгодини витратили на прогулянку навколо замку.



Краєвиди навколо.



На тому все.



замки, Львівщина, Свірж

Previous post Next post
Up