Вінниця - Хмельницький - Підволочиськ - Тернопіль

Jul 22, 2015 12:10

Маленька подорож, яка охоплює візит до трьох обласних центрів, а також  невеличкий Підволочиськ.

Починаємо з Вінниці



У Вінниці я вже був взимку цього року. Відверто кажучи, тоді місто мене не вразило. Але з українською зимою, коли на вулиці холодно, але безсніжно - це цілком зрозуміло. Важко знайти місто, яке б виглядало привабливо в цей період часу. Тепер у мене з'явилась можливість побачити Вінницю влітку, якою я і намагався максимально скористатися.

У місто я прибув ввечері. На привокзальній площі випив лимонаду за 50 коп. Але потім одразу пошкодував, оскільки побачив, що автомат має велику популярність у бомжів. Тому якщо і користуватись ним, то краще мати свій стаканчик.



У Вінниці дуже крутий громадський транспорт. За дві гривні можна проїхатись на комфортному швейцарському трамваї майже в будь-яку точку міста. Так я дістався до готелю "Південний Буг". Я вже був тут взимку. Тоді у мене ще була можливість зняти більш-менш пристойний номер. Але зараз ситуація склалась так, що прийшлось користуватись економ-варіантом. Тим не менш, я не сказав би що ціна виправдовує якість. За такий 2-місний номер треба віддати 160 грн.

Якщо хочете дізнатись більше про "Південний Буг" - гугліть "Ревізора", він там є.



Вінниця - сучасне місто, дуже охайне і стильне.









Ввечері всі туристи у Вінниці збігаються біля фонтану. Він справді крутий.



Я не планував далі подорожувати, але в останні дні у Вінниці у мене несподівано з'явилась компанія. Було вирішено трохи продовжити у часі своє повернення додому. Так ми приїхали у Хмельницький.

Місто викликало доволі суперечливі почуття. З одного боку, В Хмельницькому є насправді круті оригінальні пам'ятники, місцями трапляється не менш крута архітектура, широка ріка з набережною, затишні парки. Але мені не вистачило якоїсь деталі, особливості, яка б відрізняла це місто від інших. Але, заради справедливості, варто сказати що і часу на пошук цієї особливості у нас було не так багато.















З Хмельницького електричкою ми дістались Підволочиська.



Проїжджаючи мимо станції, з вікна поїзду можна побачити майже всі пам'ятки міста.



Прогулянка Підволочиськом зайняла у нас близько години.



На ніч залишались в готелі "Княжий град". Одна доба - 100 грн за номер.
У нас на поверсі окрім нашого було ще три номери.
Головний мінус такого варіанту - спільний туалет і душ.
Це - загальна кімната.



А це наш номер. Весь ніяк не хотів влізати в кадр. Диван, телевізор, шафа, пара столів.
Ще одна особливість - близькість до залізничного вокзалу. Коли поїзд їде повз станції, стіни в кімнаті починають вібрувати. Я кілька разів вночі прокидався через це. Думав, що я знову на Донбасі, а за вікном - гаряче літо 2014-го.



Вранці прибули у Тернопіль.



Коли б я сюди не приїжджав - постійно йде дощ. Цікаво, в Тернополі взагалі буває сонячна погода?



Але місто файне і під час дощу.







За житло в Тернополі варто домовлятися заздалегідь. Найдешевший варіант який ми знайшли - це ночівля у кімнатах відпочинку на вокзалі за 240 грн за номер.



Галичина, Тернопіль, Вінниця, Поділля, Хмельницький, Тернопілля

Previous post Next post
Up