Парк мініатюр. Київ.

Apr 20, 2015 19:46

Однією з родзинок Києва є парк «Україна в мініатюрі» площею майже два гектари. На території парку виставлено кілька десятків макетів відомих українських будівель, палаців, скульптур. Хоча парк працює з 2006 року багато хто про нього ще не чув.



Розташований парк на території Гідропарку. Якщо не знати про нього, то доволі легко можна погуляти Гідропарком і не помітити цей парк, бо розташований він в самому куточку, куди потрапити можна лише випадково. До того ж другий вихід з станції метро «Гідропарк», який веде в цей куточок парку зараз не працює. Хоча діставшись нарешті до входу, поринаєш в такий-собі світ ліліпутів.


Парк дуже гарний, хоча перше, що кидається в очі, що він трохи недоглянутий. Не те, що за ним зовсім не доглядають. Ні. Траву поливають, інколи прибирають. Але краска на багатьох макетах полущилась, багато маленьких машинок зламано, таблички на деяких експонатах похилені або зовсім викорчувані. Хоча розумієш, що не все то за вини господарів парку. Парк розташований серед неба цілий рік, а природа потихесеньку робить свою справу. Ось, наприклад, будівля цирку.


Дуже сподобався такий собі маленький Дніпро з макетами мостів, хоча деякі з них, складається таке враження, зараз розсиплються та впадуть до річки. Сподіваюсь, що справжні мости міцніші за їх маленькі копії.


Окрім будинків та церков є декілька пам’ятників, наприклад ця Батьківщина-Мати.


Київський вокзал.


Кабінет міністрів України.


Національний банк України


Андріївська церква


Миколаївський костел. Один з найкрасивіших храмів. Дуже багато дрібних елементів довго не дають відійти від макету.


Раніше парк мав назву «Київ в мініатюрі». Зараз же його прикрашають макети багатьох архітектурних споруд України. Воронцовський палац - представник Криму. Єдине, що не зрозуміло, це навіщо замість ґрунту поруч з таким красивим палацом використовувати звичайну дешеву плитку для внутрішніх робіт, більшість з яких вже потріскалась або розсипалась.


Качанівська садиба в селі Качанівка Чернігівської області. Більшість відвідувачів ніколи навіть не чули назву цього села.


Одеський оперний театр. Поруч з ним розташований відомий Дюк Решильє.


Найкрасивіший університет України: Чернівецький університет. Як на мене, виконаний бездоганно.


До речі досить складно в парку робити гарні знімки, бо знайти ракурс, щоб в кадр не попадали мотузки, якими обгороджений кожен з макетів, та похилені таблички, досить складно. Той самий університет з іншого боку.


Олеський замок у селищі Олесько Львівський області


Майдан незалежності. Найбільший та найкрасивіший макет. В масштабі 1:33 зображений центр Києва: майдан Незалежності, Хрещатик. Довжина цього макету кілька метрів, вражають деталі: стовпи, дерева, вікна будинків.


Отже, якщо подобається архітектура та всілякі цікаві виставки, то обов’язково треба завітати в цей парк, тим паче, що я не чув про ще один такий в Україні.

Київщина, Київ

Previous post Next post
Up