Рейтинг обласних центрів України за моєю версією:)

Apr 07, 2015 23:22

Вирішив ото від нема чого робити скласти рейтинг обласних центрів України.
Побував я у 23 обласних центрах України. Не був лише у Луганську, і навряд чи найближчим часом туди потраплю. Тому поки без нього. І без Сімферополя. Він вже не наш. І, чесно кажучи, не хочеться вже, щоб він був нашим.

Read more... )

Тернопіль, Вінниця, Херсон, Полтава, Донецьк, Дніпропетровськ, Київ, Чернівці, Чернігів, Ужгород, Суми, Запоріжжя, Кировоград, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Миколаїв, Житомир, Одеса, Черкаси, Хмельницький, Харків, Львів

Leave a comment

olexandr17 April 8 2015, 01:18:06 UTC
Дуже невдячна справа, складати такі рейтинги. Варто одразу писати про рейтинг архітектури, різних цікавинок чи духу міста. Ідеальних міст не існує.
--
Київ - чудове, різноманітне місто. Тут є все, але все неохайне. Якби йому ще нормального господаря і достатньо грошей для розвитку. Потенціал величезний.
Одеса - брудне місто, хоча архітектура гарна. В жодному місті я не відчував такого духу міста, як в Одесі. Він тут всюди. Колоритна публіка, історичні події і море роблять свою справу. (кл. слова - море, Дюк, Дерибасівська)
Чернівці - прекрасне, затишне місто. Можна було б поставити і на перше місце рейтингу, але воно дуже маленьке і їхати туди вдруге просто немає за чим. З невідомих місць вразив занедбаний костьол Пречистого серця Ісуса.
Львів - величне місто, історичне. Купа пам'яток. Величезний мінус - відсутність водойм в місті. Також мені не вистачило відкритості людей, можливо через зиму. Але все одно хочеться приїхати ще.
Полтава - затишне, спокійне і приємне місто. Будівлі краєзнавчого музею і СБУ прекрасні. Хочу також приїхати, коли буде зелень. (кл. слова - Котляревський, Гоголь)
Херсон - щось на зразок Полтави, але південне місто. Одеса, Миколаїв і Херсон чимось схожі, але різний масштаб. Херсон найменший, настарший і найчістіший. Приємно провести 1-2 дні, але довше немає що робити. (кл. слова - кораблебудування, Суворов, Дніпро)
Миколаїв - прожив 7 років і вивчив достатньо. Брудне місто і без особливих цікавинок. Зоопарк, невеличка набережна, яхт-клуб і єдині в Україні розвідні мости. 2 річки, які пронизують все місто і доступні звідусіль.
Севастополь - героїчне місто, дух міста також витає в повітрі. Херсонес і інші пам'ятки. Ще до окупації вражала кількість окупантських ганчірок. (кл. слова - Херсонес, Балаклава, набережна)
Сімферополь - найгірший обласний центр України. Брудний, заплутаний і нецікавий. Але це просто збіг обставин - центр Криму, тому місто-ринок ("базар-вокзал"). Парк ТНУ і залізничний вокзал - чудові, більше нічого не спадає на думку.

Reply


Leave a comment

Up