Україна має великий туристичний потенціал, володіючи унікальними історичними, архітектурними, культурними й природними об’єктами. Та не завжди навіть українці знають, куди поїхати і що подивитися, не кажучи вже про іноземців.
Сьогодні спостерігається стрімкий розвиток гастрономічного туризму. Підтвердження тому - різномані кулінарні фестивалі з приготування та дегустації страв народів світу. Оскільки будь-яка трапеза у нас не обходиться без м’яса, а «найбільш українське» м'ясо - то свинина, закортіло дізнатися, що ж смачного і цікавого пропонують туристам з поросятини.
Результати пошуку виявилися не надто рясними: фестиваль гентешів у Гечі, фестиваль миргородської свині та частування стравами з мангалиці в с.Ботар. Фото з цих фестивалів, що гуляють інтернетом, відбивають усяке бажання їх відвідувати.
Натомість трапилися знімки зі свята «довгої ковбаси», відродженого в Калінінграді. Правда гарно?
До речі, виробники цих м’ясних шедеврів - колишні кияни, які не змогли реалізувати свої задумки вдома.