Задзеркалля для фотографів

Dec 22, 2013 12:06

Сьогодні я вам розкажу про музей, єдиний в своєму роді в Україні. Особливо буде цікаво фотографам і всім шанувальникам фотографії, бо мова піде про музей фотиків.

Як нам каже вікіпедія, музей відкрито в 2010 році і називається він Хмельницький музей-студія фотомистецтва. Також при ньому діє дитячий гурток і проводяться виставки світлин. Організовувася музей на ентузіазмі його директора, і якщо вам пощастить, то він вам ще й багато цікавого розповість.

об'єктиви. внизу бачимо кольорові фільтри




я так розумію, що частина експонометрів, особливо отой з сотами цікавий. по правилах називається пентапризматичний (здається)




раніше фотоапарат був складною конструкцією (від слова складати). До речі ніколи не бачила фотиків з хутром отаких -- для персонального користування. Ті, котрі бачила раніше були масивніші.










отут фотопластинки видно. виготовлялися зі скла і покривалися світлочутливою емульсією) використовувалися як фотоплівка







от на цьому фотику така наче гм... підставка. на ньому знизу. на інших такі є збоку. але яка їхня функція -- не знаю. версії -- від того, щоб зробити фотоапарат стійкішим до того, що воно якось закривалося, захищаючи об'єктив. може ви знаєте?)




які вони всі гарні, ммм







навчальна література тих часів і фотики з двома об'єктивами.







більш сучасна і звична нашому оку техніка










цікава штука -- схожа на барабан з патронами. не що інше, як видошукач для різного типу об'єктивів. поміняли об'єктив -- підкрутили відповідний видошукач і зниимкуєте собі)




бачите маліпусінькі фотики? довго і нудно ми гадали, як же ж туди можна вкласти плівку. ну ок, якщо добре її скрутити, то можна. правда відстань до об'єктиву замала, але може воно якось технічно вирішується. або слайдики вставляються. ми вже навіть собі подумали, що то шпіонські фотики. аж поки не виявилось, що то запальнички. а-а-а!




камера, яка знимкує з перевернутим зображенням







а це -- фоторушниця. я досі думала, що це просто такий вислів, але ні -- вона має приціл, добре впирається в плече, одне слово має все для зручності фотографа




крізь такий об'єктив видно навіт що робиться в сусідньому королівстві










а перед таким ми всі стояли в дитинстві і чекали, коли вилетить пташка))




кінокамери




вбудований експонометр (теж відкриття, бо досі не бачила подібного типу фотиків)




а оцей мені навіть дали потримати в руках і покрутити видошукач. уіііііі!)




от зразу видно -- солідна річ)




фотоапарати с подвійним об'єктивом. на такий і я фоткала. але дуже незручно.




а це -- фотоапарат з... потрійним об'єктивом)) хоча насправді -- стереофотоапарат. робив два спарені кадри, поєднання яких мало давати об'ємне зображення.


музеї, Хмельницький

Previous post Next post
Up