Хмельницький -- місто повернення у дитинство.

Aug 16, 2013 02:01

Звісно моє дитинство пройшло зовсім в іншому місті, але якби воно пройшло тут, воно було б повніше, яскравіше, кольоровіше і з більшою кількістю вражень. Бо тут є те, чого немає в багатьох інших містах, і що навіть собі важко уявити, що таке буває, поки не побачиш. Пост про саме місто буде згодом, а зараз просто враження людини, якій на один день вдалося повернутися в дитинство))

Створив всю цю красу відомий скульптор Микола Мазур. Як він сам каже: Завдання мистецтва -- дати людям надію, аби їм хотілося жити. І ці оптимістичні і веселі фігурки з брухту -- відпрацьованих двигунів, пружин, запчастин, педалей і ресор, які дістали друге життя і кожного дня дарують радість малечі (і дорослим теж))) найкраще цьому підтвердження.

На розі проспекту Свободи і проспекту Миру є композиція Сад -- уявне казкове місце, звідки ніколи не відлітають птахи, і в якому завжди живе весна.

Бременські музики))































Не знаю, як вам -- а для мене оці двоє -- то слоники))







Наступним місцем, де можна зустріти казкових героїв, є кінотеатр "Планета", у фойє якого є ось такий паровозик з машиністом




персонажі казки "Вовк і семеро козенят" (то виключно моя інтерпретація)))




і мультфільму "38 папуг"




Неквапно чимчикуючи центральною пішохідною вулицею міста, що має назву Проскурівська, ми доходимо до парку ім. Т. Шевченка. А там нас чекають багато фантастичних істот, оснащених гірками і драбинами, по яких можна полазити, з яких можна спускатися, в яких можна бавитися в хованки або просто придумувати про них історії




всі чомусь думають, що то дракон, але для мене то трьохголова миша.




шкода що не сфоткала її з хвоста, бо після прогулянки вдень, мені ще захотілося прогулятися туди увечері, коли вже в парку не було дітисьок, і я вийшла з хвоста тієї миші аж до її голови. Якби ви бачили її вживу, ви б зрозуміли, наскільки то героїчно)

а це чудо-юдо риба-кит. Нею теж можна скрізь полазити, навіть з гірки спуститися (що я і зробила) а ще в неї вуса рухаються.




там ще багато таких скульптур, але ми рухаємось далі і потрапляємо в парк ім. Чекмана
Цей парк взагалі цікавий тим, що у ньому був майданчик, де діти могли вчитися правилам дорожнього руху, була спеціально розмічена територія, встановлені світлофори, навіть є тунель. Машинки видавалися на прокат і можна було рулити, аж доки не закінчиться бензин батьки не почнуть заганяти вас додому.




В тому вертольоті можна залізти в кабіну і понатискати на тумблери, покермувати і взагалі пілотом себе уявити)) що я і робила) Ну мабуть зайве розказувати, що я там кожну машинку облазила?))




























а про цю машинку я придумала історію




це баггі, заправляють її пивом, он бачите який бак?




а ви думали Хмельпиво просто так працює, ага?

перевозить вона нелегальних мігрантів з Мексики, там знизу є передбачені місця де ховатися, а додаткові сидіння збоку -- то для гангстерів, які стріляють у конкурентів. що їх наздоганяють (щоб відібрати пиво)










а ще там є справжній зореліт




і справжній космонавт







він сюди просто на піт-стоп залетів, але земляни давно вже здали весь досяжний метал у брухт, то ж він бідака чекає, поки йому деталі полагодять, або просто прилетів компанії шукати, щоб потеревенити, бо самому в космосі скучно, або дітей любить і розказує їм космічні історії, або ще придумайте самі.

і в нього можна навіть голову повернути (дівчата, ну хто з вас не мріяв в дитинстві закрутити голову космонавтові?)), усілякі ручки-тумблери в зорльоті теж крутяться, там так цікаво бігати тими всіма відсіками))
















кабіна пілота)







всі оті деталі були раніше частинами якихось механізмів а гляньте, як вони одне до одного пасують та ще й складаються в чудернацькі композиції




а тут навіть видно інструменти, щоб поремонтувати зореліт самому













а це лев і він добрий)




хоч трішки сумний -- бо всі хочуть вилізти йому на голову і ще й за вуса посмикати.













пульт управління










там побувати -- то справжнє щастя. всі ручки крутяться, педалі можна понатискати, залізячки покрутити і взагалі просто уявити себе дитиною, для якої в житті немає нічого важливішого за теперішній момент...

інфо про скульптора http://cbs.km.ua/index.php?dep=1&dep_up=113&dep_cur=154

Хмельницький

Previous post Next post
Up