Макіївка

May 17, 2012 12:58

Сьогоднi я б хотiв познайомити Вас iз мiстом Макiївка Донецької областi. Це мicто, в якому майор мiлiцii на джипi давить людей у пiшохідному переходi. Також це перше українське мiсто, в якому пролунали "терористичнi" вибухи, а ще, в якому перiодично "самі по собi" горять то унiвермаг, то ринок, то кафе, то нiчний клуб. Врештi, це мiсто, в якому рушаться будинки цiлими під'iздами, а мiсцева преса в той час восхваляє дiючу мiську владу. Все це - Макiївка.



Отже, якщо лиха доля занесе Вас у Макіївку, цілком можливе, що перше, що Ви побачите - це залізничний вокзал. Була у мене якось цікава історія з ним. Приїхав рано вранці, автобуси ще не ходили, тому вирішив посидіти в залі очікування. Позаду мене сидів хлопець з дівчиною. Підходять до них мусора, питають "звідки-куди?" Виявляється, також чекають ранку, аби почав ходити транспорт, на що мусора кажуть: "Добре. Можете, звичайно, сидіти, от тільки попереджаємо, у нас тут шпана орудує, тому, якщо відберуть телефони - до нас не звертайтесь". Тому, приїжджаючи у Макіївку, варто сподіватись тільки на свої сили:)
Залізничний вокзал.


Історія міста бере свій початок з 1690 року, хоча офіційною датою вважається 1777 рік. За однією з версій, засновником являється козак Макєй. До 1931 року місто носило назву Дмітрієвськ. Зараз проживають тут близько півмільйонна людей. І хоч місто індустріальне, хотілося все ж таки показати центральну частину, без териконів, заводів та шахт.
Тому...
Капустін, який знайшов у Макіївці руду.


Центральна вулиця










БТІ


Пам'ятник шахтарям. Також його ще називають пам'ятником гурту Rammstein, за схожість персонажів з їхнього кліпу Sonne.


Свято-Георгіївська церква


Прохідна Макіївського коксохіму.


Церква біля Ясиновського коксохіму


І його прохідна


Міська рада


Чорнобильцям


І, наостанок...


Донеччина

Previous post Next post
Up