Монастирьок і каньйон Серету

Dec 16, 2009 11:15

На вихідних разом із road_movies і photomouse катались вздовж Дністра і Серету.

Пропоную вашій увазі фоторозповідь про цей маршрут:



"Кулівецький Свято-Успенський чоловічий монастир заснований на місці дерев’яного приходського храму Успіння Пресвятої Богородиці, який був побудований в 1789 році на кошти Теодора Каутіша та Іоана Масенка. "


церква в Касперівцях. Побудовано близько 500 років тому, до недавна була вкрита деревяним гонтом. Так виглядає після "ремонту"
:(



Касперівський фійорд:


Монастирьок. Вид з каменю-жертовника. Якщо придивитись, видно видовбане у вигляді хреста заглиблення із кровостоком.

"Поруч з невеличкими лабіринтами монастиря - величезний камінь-дольмен, невідомо як поставлений на невеликі камінці, які слугують йому своєрідними "ніжками". На камені вирублений хрест, з яким пов’язана ще одна легенда-бувалиця. Перед великими релігійними празниками сюди заливають воду. Через три дні вона і дно видовби набувають кольору крові."


Ночівля на березі річки:


Вид з монастиря в Монастирку на долину Серету:


Те ж місце, тільки на наступний день. Вночі випав сніг:


Костел і палац в Більче-Золотому:


костел в Лисівцях:


Костел в Улашківцях. Місцева бабка розповідала, що в костелі за совітів був зерно?склад. Два з трьох хрестів на церкві повідпадали самі, а за третій вирішило взятись партійне керівництво району.

Першу спробу селяни відбили, полягавши навколо костелу так, що до нього не можна було підійти. Тоді комуністи пішли на хитрість. Організували в клубі шаровий концерт. Ну і все село туди пішло. Тим часом борець з опіумом-для-народу поліз знімати хреста. Але чи то не було такої високої драбини, чи ще чогось, зняти його не вийшло. То так вже й стояв він на бані аж до нашого часу.



Далі була "коротка" дорогаи у Чортків через Сосулівку-Росохач-Угринь, пошуки вночі кладки через Серет, мандрівки городами у пошуку виходу на дорогу:)

Вся фотогалерея тут: http://www.svitzaochi.com...Monastyrok_13.12.2009

Чортків, Заліщики

Previous post Next post
Up