Слінго-бюджетна стопка

Aug 09, 2012 14:57

Всім привіт. Будем знайомитись. Ми: мама-Соломія, слінго-тато-Роман і слінгодонечка-Анночка (4міс). Зараз ми вже більш-менш впевнені початківці в Слінго-планеті, оскільки освоюєм слінг з перших тижнів життя. Хочу написати про ті бюджетні слінги якими користуємось/вались, щоб полегшити (а може і навпаки) вибір слінгів для інших слінго-мам. Принаймні мені легше обрати, коли чую відгуки інших. Наголошую відразу - це моя суб’єктивна думка, тому не судіть строго, особливо ті, кому випала нагода носити достойніші варіанти.



Рулончики




Стопка



Ряд

Отож про кандидатів:

1. Наті Саванна 6. Це був перший шарф. Вибирала довго,  детально обговорюючи всі страхи з слінгоконсультантом. Щиро вірила, що треба вибрати такий, щоб був універсальним і єдиним (був ніжний до немовлятка і міцний для дитини 2-3р). Слінгоконсультант порекомендувала 100% бавовну і полоси. В наш бюджет вписувались лише Наті, тим більше, що їхнє 2-не діагональне плетіння і добре продувається, і міцно тримає, і легко мотається.


Розмальовку вбирала нейтральну, оскільки брала ще вагітною і не знала статі дитинки. Коли він до мене приїхав, то спочатку було страшно примотувати ним дитинку, але мотання великих іграшок на великий вагітний животик приніс результат. Як народилась донечка, то стартову ХНК намотали без проблем і на себе, і на тата. Пізніше освоїли колисочку в ХНК (не без допомоги natorellu) і вже наступного дня пішли з групою дітей в гори. 2год, і манюні в 5кг не чулося зовсім. - спали-їли всю дорогу. Без нього, звісно, ніколи б туди не попали. Та це все історії. Про шарф: легкий в намотці навіть для початківця, різні кольори країв допомагають швидко зрозуміти що треба підтягнути, чим краще замотаєш-тим довше буде комфортно носити. Достатньо м’який і приємний до тіла, що давало змогу примотувати донечку голенькою. Шарф досить щільний(густий), тому при жарі більше 27 я старалась його не мотати (і не носитись на руках, бо жарко навіть одна від одної, а не від шарфа). Нюанс - трохи вимогливий до гардеробу. Думаю, що кращого тканого шарфа з невеликим бюджетом просто не може бути. Нежавно ми з сумом розпрощались з ним і відправили ще одній міцьопі і її мамі. Нехай і вони потішаться волею, яку надає слінг і зручністю носіння в полосах Наті.

2. Леля Салатові квіти (52% льон, 48% бавовна). Для набору початківця даний слінг шукали з кільцями. Знайшли.


Кільця дались важче ніж шарф. Важко проконтролювати симетричність положення. В мене постійно получається що одне колінко вище другого. З допомогою тітки-стінгомами (саме так - в нас слінг це добра родинна традиція UK;mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Wingdings">J )освоїли горизонтальне положення. Тішились ним ще 2 тижні і остаточно перейшли на шарфи після 2-хгодинної поїздки з малою в Епіцентр, де вона заснула міцним немовлячим сном, проспавши все ходіння і їзду. Моє плече ту поїздку витримало, і сказало, що треба «дорогоцінний вантаж» перекладати на обидва. Тому вони наразі чекають коротких пробіжок. Про тканину: міцнюча, м’яка, приємна на ощуп, мнеться, холодить, однозначно не парить. На днях вділи в спеку +30, аж сама здивувалась - мала не викручувалась і не протестувала від жари. Зручно. Тканина в кільцях не їздить (принаймні наші поки що 6 кг тримає добре). На шарфі місцями є ущільнення нитки, що слід вважати нюансом виробника.


Лице.



Виворіт. Мені подобається більше ніж лице.



Бонус

3. Чорно-білий індіо 6. 100% бавовна. Моя третя хотілка в слінго-житті. Шарф подарували на ДН! Ура!!! Малюнок дуже гарний, благородний чи що!?  Спочатку довго його розглядала. Хотіла намотати, та… чоловік мене випередив! Вперше примотав дитину сам mso-ansi-language:UK;mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Wingdings">( От що краса робить з нашими чоловіками! mso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:UK;mso-char-type:
symbol;mso-symbol-font-family:Wingdings">) Отак і пішли гуляти: слінго-тато з донечкою і мама в придачу. За рахунок плетіння шарф вимогливіший в намотці. Мусиш туго мотати, бо він пружинить і розходиться по дитинці до комфортного притягування. Нюанс - треба бути обережною з нитками - дуже легко задіти (особливо перстенями).



Макро (з телефону)
В кращому випадку витягнеться нитка (яку можна буде вправити), а якщо будете дуже шустрі в намотці, то нитка порветься і зіпсується така краса. До нас шарф прийшов з затяжками, ми їх розправили і носимось далі. Шарф рихлий, але не настільки щоб розходились нитки (принаймні не при вазі в 6кг). Незважаючи що шарф темний, та в ньому зручно носити донечку і після 25.


Намотка

Шарф економний в намотці до такої степені, що кінці шарфу, після колисочки в ХНК з 46 розміром одягу, я зав’язую спереду (в Саванні на таке не вистачало довжини). Тобто для вертикального носіння з виведеними кінцями в перед мені б хватило і 5-ку. Наразі шарф-любимчик. Готуємось з ним до похолодання.   

4. Останній шарф, який до мене приїхав - це Леля Луг 7-ка. 100% бавовна, тканина вафельна. Ще один подарунок для мами (слінг і розмальовка), і для тата - розмір. Він був першим зовсім новим шарфом, тому видався дуже жорстким, та після прання і прасування парою помягшав. Шарф тримучий-тримучий. Мотала племінничку 20кг (за спину) підтримка супер. Носив би довго, та дитя в 6 років і саме добряче ходить, і вже давно не проситься на руки. Гарно поєднується з спортивним стилем і джинсами. Слід відзначити, що Леля найширший шарф, якраз для тодлерів, а дрібне дитя можна загубити в тих складаках.


Мотались ще до першого прання.

Зарахунок плетення тканина добре лягає шарами і не зісковзує. Нажаль є брак виробництва - не проплетені декілька поперечних ниток, на різній відстані. На ТТХ не впливає, але деколи помітно в намотці. Вафельку порівнюють з трикотажем - настільки еластичний шарф. Це треба врахувати при намотці - слабо намотаєш - просяде, а підтягнути «сплячу» дитину, не збудивши, дуже складно - тканина-тканину тримає - шершавий. Голеньку дитину не мотаю - стане вафельною.

Шарф не парить. Думаю, що ми повернемось до нього трошки пізніше, як виростем він стане гарною тримучкою.

5. На днях стопка поповнилась Хопом Туніс в 6 розмірі. 100% бавовна жакардового плетіння. Фотографій ще нема, якщо буде цікаво, колись напишу про нього окремо. Зараз кілька слів: щільніший від Наті Саванни, важче продувається. Нам годиться на холоднішу погоду. Сьогодні в +22 зранку 2 години гуляли і абсолютно не впріли, навіть під товстим шаром тканини на попереку (були виведені кінці в перід). На диво мотається, відносно Саванни, економніше - колисочку в ХНК зав’язала сперду. Скоси є, але абсолютно не великі - по 15см, тому більше ефективної довжини, звідси і економність. Потішила наявність кишеньки на одному скосі - є де тримати потрібний дріб’язок: ключі, телефон, гроші. Правда, при ходьбі, важка кишенька стукається об тебе (але не спадає з плеча і не б’є дитину по ніжках). Колір - натурний. Є дві широкі полоси - біла і бежева. Гарно лягає в намотці. Підходить під все, чим славляться всі натури. Коли починала вибирати перший шарф, то навіть не дивилась в їх сторону, думала - світле - швидко брудниться. А насправді з малою дитиною і на теплий період року натур - це найкращий вибір по кольору, бо він універсальний. А Хоп Туніс - універсальний бюджетний натур.

Про фото - строго не судіть - я тільки вчусь.

3. nati, 6.4 стопка, 3. hoppediz, 2.2 состав: со льном, 1. рассказать о находках, 2.2 состав: 100% хлопок, 2. слинг-шарф (СШ), 3. didymos, 6.4 сравниваем слинги, 2. слинг с кольцами (ССК), 3. леля, 6.3 фотки наши

Previous post Next post
Up