Полента

Jul 17, 2006 13:13

  • 0,5кг борошна кукурудзяного
  • сіль

Для приготування потрібна каструля з нержавійки.
Довести в ній до кипіння 2л води, всипати ложку солі та 
тоненькою цівкою борошно, постійно помішуючи деревяною лопаткою, 
слідкуючи щоби не утворились грудки.


Вогонь треба збавити до мінімуму.  
Готувати 30-40 хвилин, не припиняючи помішувати.
Ідеальною посудою для приготування поленти є мідна.
В ній полента не пригорить.


Готову поленту виложити на дошку для подальшого використання в тих чи інших стравах.
Також під час приготування в поленту можна всипати трохи тертого твердого сиру Парміджано, Грана Падано чи Пекоріно.
Це роблять за п"ять хвилин до закінчення приготування.

Другі страви

Previous post Next post
Up