- 0,5кг борошна кукурудзяного
- сіль
Для приготування потрібна каструля з нержавійки.
Довести в ній до кипіння 2л води, всипати ложку солі та
тоненькою цівкою борошно, постійно помішуючи деревяною лопаткою,
слідкуючи щоби не утворились грудки.
Вогонь треба збавити до мінімуму.
Готувати 30-40 хвилин, не припиняючи помішувати.
Ідеальною посудою для приготування поленти є мідна.
В ній полента не пригорить.
Готову поленту виложити на дошку для подальшого використання в тих чи інших стравах.
Також під час приготування в поленту можна всипати трохи тертого твердого сиру Парміджано, Грана Падано чи Пекоріно.
Це роблять за п"ять хвилин до закінчення приготування.