- 350г рису (арборіо)
- 1л бульйону
- 1 цибулина
- 100г вершкового масла
- 50мл червоного столового вина
- 60г тертого сиру Парміджано
- пакетик шафрану
Розтопити 30г масла та спасерувати в ньому дрібно посічену цибулю.
![](http://img148.imageshack.us/img148/3117/risotto2cb2.th.jpg)
Влити вино. Зачекати, щоби воно випарувалося.
![](http://img115.imageshack.us/img115/1565/risotto3im2.th.jpg)
Всипати рис, добре перемішати.
![](http://img111.imageshack.us/img111/8523/risotto4bv6.th.jpg)
Коли рис стане "восковим", влити небагато гарячого бульйону.
![](http://img162.imageshack.us/img162/6689/risotto205mq2.th.jpg)
Всипати шафран.
![](http://img60.imageshack.us/img60/4503/risotto206oj4.th.jpg)
Готувати біля 25 хвилин, постійно помішуючи деревяною лопаткою та доливаючи гарячого бульйону по мірі випаровування..
![](http://img137.imageshack.us/img137/8394/risotto7nl7.th.jpg)
В кінці положити решту масла та тертий сир.
![](http://img47.imageshack.us/img47/674/risotto8ej9.th.jpg)
Перемішати та висипати на тарілку.
![](http://img138.imageshack.us/img138/3679/risotto9wq2.th.jpg)