Борщ з молодих овочів

Jun 16, 2006 14:31

Зварити бульйон з яловичини (можна який-небудь інший чи зовсім без м'яса зварити, але я напишу так, як робила вчора). Зі спецій - сіль, корені петрушки та селери, суміш перців.
Стеблини кропу та моркви перев'язати ниткою та проварити в бульйоні.
Від молодого буряка відрізати гичку та відкласти, а сам буряк помити, пошаткувати та поставити тушкуватись з буряковим квасом та томат-пастою. Краще відварити помидори та протерти їх, але в мене вони несподівано скінчились.
Нарізати молоді цибулю, моркву, кабачок, солодкий перець, обсмажити. Додати туди стеблини буряку та зелень моркви. Можна ще додати пір'я цибулі.
Ага, нічого не солити, сіль нам потрібна в іншому місці.
В бульйон покласти буряк. Потім обсмажені овочі.
Нашаткувати капусту та бурякове листя. Дрібно пошаткувати декілька стеблин м'яти (в мене було дві різних) та меліси. Все це покласти в борщ, трохи проварити. Вийняти ті перев'язані стеблини та викинути (їх можна класти одразу, як тільки почали бульйон варити, тоді викинути як бульйон буде готовий).
Нарізати невеличку голівку молодого часнику та шматок копченого сала, додати сіль (ось вона куди йде) та стручок гострого перцю, все добре потовкти, заправити борщ. Перевірити його на сіль, перець, кислоту (якщо треба - додати ще квасу) тощо. Вимкнути та дати йому настоятись.
 

Перші страви, М'ясо та лівер, Овочі

Previous post Next post
Up