800 г картоплі відварити в підсоленій воді, остудити та очистити від лушпиння.
Картоплю розім'яти, вибити два яйця, всипати дрібку солі і чорного перцю та досипаючи потрохи борошна, замісити туге тісто.
Приготувати начинку з 3-х подрібнених варених яйєць, пучка зеленої цибулі та кропу і солі.
Відщипуючи із тіста кульки завбільшки з невелике яйце,
виробити з них тоненькі варенички на які положити по десертній ложці начинки.
Звести краї варениці докупи та зліпити їх. Приплюснути долонею виріб,
надавши йому форми подовгастої котлетки та обваляти в борошні.
Картопляники обсмажити з обох сторін на пательні в розігрітому смальці,
викладуючи спочатку швом до низу.
До начинених картопляників податься сметана чи квасне молоко.