Рисові кульки

Mar 05, 2008 16:21

Одну цибулину почистити та дрібно посікти.



Обмажити її на вершковому маслі до воскової прозорості.
Затім всипати склянку рису (арборіо), добре перемішати.


Коли рис вбере в себе весь жир, влити 20-40мл білого столового вина, всипати пакетик шафрану, перемішати.


Через декілька хвилин,коли вино випарується - влити дві склянки гарячого курячого росолу та перемішати.
Готувати 18-20 хвилин на малому вогні під кришкою ( не мішати!).


Порізати твердий сир на невеликі кубики.


До вистиглого рису вибити одне яйце, розмішати.


З готової маси сформувати кульку величиною з куряче яйце, в яке вложити кубик сиру.


Надати форми кулі та обваляти в мелених сухарях.
Це треба робити зволоженими руками.
Має вийти приблизно 8 кульок вагою біля 100г кожна.


Виложити кульки на харчові піддони та помістити до морозилки.
В замороженому стані їх можна зберігати до 6-ти місяців.


Заморожені кульки обсмажити у великій кількості киплячої соняшникової олії.


Готові кульки виложити на паперову серветку для видалення жиру.

Закуска, Крупи, Продукти, Сир

Previous post Next post
Up