Одну цибулину почистити та дрібно посікти.
Обмажити її на вершковому маслі до воскової прозорості.
Затім всипати склянку рису (арборіо), добре перемішати.
Коли рис вбере в себе весь жир, влити 20-40мл білого столового вина, всипати пакетик шафрану, перемішати.
Через декілька хвилин,коли вино випарується - влити дві склянки гарячого курячого росолу та перемішати.
Готувати 18-20 хвилин на малому вогні під кришкою ( не мішати!).
Порізати твердий сир на невеликі кубики.
До вистиглого рису вибити одне яйце, розмішати.
З готової маси сформувати кульку величиною з куряче яйце, в яке вложити кубик сиру.
Надати форми кулі та обваляти в мелених сухарях.
Це треба робити зволоженими руками.
Має вийти приблизно 8 кульок вагою біля 100г кожна.
Виложити кульки на харчові піддони та помістити до морозилки.
В замороженому стані їх можна зберігати до 6-ти місяців.
Заморожені кульки обсмажити у великій кількості киплячої соняшникової олії.
Готові кульки виложити на паперову серветку для видалення жиру.