Военнослужащие ВСУ,работавшие на российскую разведку.

Mar 11, 2024 08:37

На фоне истерик тех эрефян,которые заходят ко мне в блог поплакаться, что я не люблю их обожаемого монарха, который в своей милости разрешил эрефянским мужчинкам сидеть на диванах во время войны, даю небольшую подборку из пресс релизов УкрГестапо.
Она посвящена арестам тех украинских военнослужащих, которые сознательно стали работать на российскую разведку, несмотря на всю опасность разоблачения. Ведь до сих пор мы не видим заброшенных в тыл ВСУ разведгрупп с некими стешиным и колясниковым. Как и не действует в Херсоне подпольная ячейка партии "Е**й России".
Вы не прочтете эти история ни в рфСМИ,ни на ТГ каналах "Z-военкоров".
1. В Одесской области осужден матрос Денис Фролов (ВУС-артист аркестра). Передавал данные по расположению бригады морской пехоты, что было использовано для последующего ракетного удара. Осужден на 15 лет тюремного заключения по ст. 309.2 ККУ.

Уродженець Луганської області, артист оркестру військової частини Денис Фролов засуджений до 15 років за передачу інформації російським загарбникам. Про це редакція 368.media дізналася із вироку Біляївського райсуду за ч. 2 ст. 111 КК.
Матрос Фролов 21-31 березня 2023 року, перебуваючи на території військової частини, робив фото і відеозйомку військових обʼєктів, місць зберігання озброєння, військової техніки і перебування особового складу. Зібрані відомості він передав невстановленому представнику спеціального розвідувального органу РФ.
Скриншоти з відповідними координатами підтверджують розташування підрозділів окремої бригади морської піхоти ВМСУ та розкривають персональні дані командування. За повідомленням заступника начальника управління УСБУ в Одеській області, обвинувачений, можливо, причетний до організації ворожого ракетного удару, який стався 10 грудня 2022 року по дислокації окремої бригади морської піхоти. Цей чоловік начебто був зарахований до агентурного апарату спецслужби РФ та діяв під агентурним прізвиськом.
У судовому засіданні військовослужбовець вину визнав повністю, та пояснив, що передавав інформацію представнику спеціального розвідувального органу рф в месенджері Telegram, а саме фотознімки, відео та координати розташування підрозділів ЗСУ. За передачу однієї інформації отримував дві тисячі гривень За весь час близько 30 разів передавав такі відомості. У скоєному каявся, просив пробачення у держави Україна та помʼякшення покарання.
Його засудили до 15 років за ґратами. Дениса Фролова у вересні 2023 року той самий суд засудив до ч.2 ст. 309 КК.

2. Житель Днепропетровской области С.Малиновский был мобилизован в ВСУ. Находясь в Бахмуте,передавал российской разведке данные по противнику. Понимая, что разоблачен, попытался пересечь украинско-молдавскую ГГ,но безуспешно. Ему угрожает пожизненное тюремное заключение.

На Вінниччині військовослужбовцю повідомлено про підозру за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК). Про це повідомляє спецпрокуратура у сфері оборони Південного регіону.
За даними слідства, молодший сержант, користуючись Telegram-ботом, передавав представникам спецслужб країни-агресора інформацію про місце розташування особового складу ЗСУ у Донецькій області.
З’ясовано, що він, вибувши на консультацію до медичного закладу, не повернувся до розташування підрозділу та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.
Правоохоронці затримали військовослужбовця під час спроби незаконного перетину державного кордону в напрямку Республіки Молдова поза межами пункту пропуску та без передбачуваних законних підстав.
СБУ пізніше повідомило,що затримала шпигуна РФ, який мобілізувався до ЗСУ, а потім намагався у ластах та гідрокостюмі втекти до Придністров’я. Сергій Малиновський із Дніпропетровщини - агент РФ, завербований ще під час навчання у московському університеті в середині нульових. 2023 року росіяни з ним звʼязалися. Агент мобілізувався до ЗСУ та «служив» у районі Бахмута. Він зливав окупантам багато інформації про Сили Оборони поблизу передової. Коли зрозумів, що його викрили, втік із підрозділу. А потім намагався перетнути річку до Придністров’я в гідрокостюмі та ластах. Зараз агент РФ під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.


#Украина, армия, репрессии

Previous post Next post
Up