Пересувний зоопарк „Мауглі” перевезли в Росію та кинули тварин напризволяще

Mar 01, 2011 23:10

1 березня 2011, Київ. - Тварин з пересувного зоопарку вивезли з України та кинули напризволяще у російському містечку Богородицьк Тульської області. Ведмідь, поні, кози, лев та пума уже близько тижня замерзають у вузьких вольєрах без їжі, а місцеві мешканці не знають, як їм допомогти через відсутність хазяїв.

„Уже кілька днів причепи-клітки стоять на центральній площі міста. За цей час їм жодного разу не привезли їжу або воду. Ведмідь, поні, кози знаходяться у відкритих вольєрах, і це їхній шанс врятуватися від голоду. У закритих причепах, вірогідно, можуть знаходитися лев та пума. Ці тварини приречені на смерть, адже без їжі та на морозі вони довго не витримають”, - пишуть російські ЗМІ.

Це ті самі тварини, які рівно рік тому замерзали у Донецькій області, місті Сєвєродонецьк. Тоді захисникам тварин та небайдужим мешканцям вдалося врятувати з „Пересувного зоопарку Мауглі” лева Сімбу і перевезти його у харківський зоопарк. Інші тварини, у яких вдалося діагностувати обмороження кінцівок, зникли разом із пересувним зоопарком за кілька днів після врятування лева.

„Припинити незаконну діяльність цього зоопарку можна було ще рік тому, - каже Наталя Вишневська з Національного екологічного центру України. - Адже ще після минулорічних подій зоозахисна громадськість, журналісти, директори п’яти зоопарків України зверталися до українських органів влади з вимогою припинити діяльність пересувного зоопарку і притягти його власників до відповідальності. Тим не менш, справу щодо жорстокого поводження із тваринами так і не було відкрито через відсутність фактів”.

Національний екологічний центр України та українські зоозахисники звертаються до органів державної влади - Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури, Державної екологічної інспекції із проханням припинити діяльність ПП Ратія Нона Євгенівна, від імені якого проводилася жорстока експлуатація тварин в Україні, та притягнути до відповідальності власників пересувного зоопарку „Мауглі”.

Російські статті про пересувний зоопарк у Богородицьку
http://www.tvtula.ru/news/peoples/2011/02/18/7630/main.html, http://www.1tv.ru/news/social/171264,
http://v-variant.lg.ua/region/22550-peredvizhnoj-zoopark-kotoryj-brosili-na-moroze-v.html

Статті про цей зоопарк у Донецькій області у лютому 2010
http://www.necu.org.ua/dniprodzerzhyns-zoo/
http://www.necu.org.ua/pokaraty-zlochyn-proty-tvaryn/
http://www.necu.org.ua/simbu-vrayatovano/
http://www.necu.org.ua/zlochyn-proty-tvaryn-nihto-ne-karae/

За додатковою інформацією звертайтеся:
Наталя Вишневська, Національний екологічний центр України
098 257 61 76
nvishnevskaya at ukr.net
http://necu.org.ua
Previous post Next post
Up