Неонацисти проти профспілкової солідарності (ФОТО)

Mar 11, 2010 18:29


Київські неонацисти спробували напасти на профспілкових і лівих актиістів.
У четвер 11 березня відбулася акція протесту під стінами представництва транснаціональної корпорації “Нестле” на знак солідарності з боротьбою профспілки підприємства «Нестле Вотер Кулерс Сервіс» у підмосковному Домодєдово за свої людські права. Підтримати людей прийшли активісти незалежних профспілок “Захист Праці” та “Пряма Дія”, працівники Житнього і Володимирського ринків, супермаркетів мережі “METRO Cash & Carry-Ukraine”, а також члени їх сімей. До протестантів вийшли представники транснаціональної корпорації і прийняли вимоги. Активісти помітили, що неподалік від місця пікету збираються неонацисти.


Представник корпорації був попереджений, що невиконання вимог корпорацією (поновлення профлідера Сергія Стрикова) буде означати ігнорування прав трудящих. Активісти пообіцяли, що у такому разі мережа профспілок “Захист Праці” буде створена на підприємствах “Нестле” в Україні.

Скандувались гасла “Свобода! Рівність! Глобальна солідарність!”. Тримались транспаранти “Робітнича солідарність: Захист Праці”, а також “Worker & Student Solidarity”. У виступах активісти зазначали, що профспілкова боротьба на ТНК є одним із засобів обмеження прибутків власників корпорацій.

Усвідомлюючи можливість нападу, профспілкові активісти організовано попрямували до метро Поштова площа. Щоб не підставляти жінок і дітей, які теж поверталися з акції, хлопці та дівчата йшли окремою групою (близько 10 чоловік). Прямо біля входу до метро їх спробували атакувати близько 20 неонацистів. Вони були одягнені як футбольні хулігани і вскидували руки у римському вітанні. Молоді активісти, розуміючи чисельну перевагу нападників, зуміли уникнути нападу і заскочили у вагон метро.

Такий організований і масштабний напад є безпрецедентним фактом у сучасній Україні. У кращих традиціях чорносотенства, ультраправі спробували подавити незалежний робітничий рух.

Подібні випадки трапляються у Греції, коли профспілкові та ліві активісти стають жертвами вуличного терору. Та все ж грецькі ультраправі послідовні у своєму абсурді. Там вони обгрунтовують напади тим, що акціях приймають участь профспілки мігрантів. А що викликало ненависть у вітчизняних ультраправих?

Протест проти мультинаціонального капіталу чи ідея міжнародної солідарності робітничого класу?

Чи була проплачена акція топ-менеджерами корпорації на разі невідомо.

Джерело: “Хроніка самозахисту”







http://samozahist.org.ua/?p=28403

Previous post Next post
Up