Як тиждень відпочити у Грузії за 200 євро з перельотом, житлом та їжею

Oct 13, 2017 18:58

Originally posted by vladbespalov at Як тиждень відпочити у Грузії за 200 євро з перельотом, житлом та їжею


Вид на Тбілісі з фортеці Нарікала

Приблизно у таку суму обійшлася наша відпустка у Грузії на 7 днів на одного. Пройдемося по кожній статті видатків окремо.

Переліт
Ледве не половина бюджету пішла на переліт Київ-Тбілісі-Київ - 90 євро.

Але я б вам не радив цю авіакомпанію. Втім, можна зловити подібні ціни на перельоти (а буває і нижче) у МАУ (тариф low cost) при купівлі заздалегідь або у перевізника Azal з пересадкою у Баку.

Грузия для украинского туриста: что посмотреть, сколько стоит и особенности
Житло


Простенький номер у Батумі коштує лише 25 ларі (270 гривень)
Найдешевше житло у Тбілісі - непоганий вибір хостелів у центрі міста за 10 ларі (трохи більше 3 євро аби перевести у гривні (жовтень 2017) - множте на 11) з людини за ніч. У Батумі винаймали кімнату за 25 ларі (12,5 ларі на людину) з загальним душем та туалетом. Хостели там дорогі.



Кухня-вітальня у Батумі
Дві ночі проспали у плацкарті поїзду Тбілісі - Озургеті та Озургеті - Тбілісі за 8,5 ларі у один бік на кожного. Далі була пересадка на електричку Озургеті - Батумі.

Детальніше читайте у пості Знайомимося із залізницями Грузії

Транспорт


Вартість проїзду у міському транспорту, попри подорожчання валюти у Грузії, лишилася та сама, що і 3,5 роки тому. Комунальний автобус та метро у Тбілісі коштує 0,5 ларі, у Батумі - 0,4. Маршрутка 0,8 та 0,6 ларі відповідно.

Таксі по місту теж не є сильно дорогим - приблизно 1 ларі за кілометр.

Між містами пересувалися як на поїздах, так і на маршрутках. При чому вартість проїзду не завжди прив’язана до кілометражу.
Наприклад, мікроавтобус Тбілісі-Мцхета (20 км) коштує 1 ларі, Ахалціхе-Тбілісі (200 км) - 7 ларі, а Тбілісі-Казбегі - 10 ларі.

Пару разів пересувалися автостопом - він тут чудовий. Водії пригощали обідами у ресторані та дарували пляшкове вино.

Їжа


Аджарський хачапурі краще пробувати у Батумі
Ціни у супермаркетах вищі ніж у нас. Серед міжнародних мереж - Carrefour (представлений кількома супермаркетами у Тбілісі та одним у Батумі). У маленьких магазинчиках ціни вищі.

А ось ресторани та кафе дешевше, ніж, скажімо у Києві. Порівняно з 2014 вони виросли - подорожчало пиво та салати.



Лимонад та пиво "Зедазені" у Батумі коштують по 2 ларі (22 гривні)
У нас середній чек виходив на 10-12 ларі з людини за повноцінний обід. Якщо ж брати калорійні хінкалі (які можна вважать частково і першою стравою) та хачапурі з лимонадом, то буде дешевше. Для прикладу, один хінкалі коштує 0,6-0,8 ларі, у порції мінімум 5 штук.
Хачапурі по-аджарськи 5-9 ларі. А от перші страви (попри велику порцію) коштують від 5 до 8 ларі. Курячий шашлик 6 ларі, а з телятини - 10. Лимонад чи кава по-турецьки - 2 ларі.



Ціни у мережі ресторанів. Наші туристи прозвали її місцева "Пузата Хата"


Порції великі. Маленьке хачапурі вистачить на двох.
Розваги
Вхід у фортецю Рабат у Ахалціхе коштує 6 ларі, канатна дорога у Тбілісі - 2,5 ларі. А от на канатці у Батумі ми не їздили - коштувала цілих 15 ларі (у 2014 році - 3). Проїхалися на колесі у Тбілісі за 5 ларі. Магніти обходилися нам від 2,5 до 5 ларі.

Висновок
У Грузії ми майже ні у чому собі не відмовляли. Країна доволі доступна по цінах. Відпочинок на 7 днів обійшовся десь у 200 євро з людини.

Отримайте 10% від вартості житла назад на картку від booking.com. Сумується з іншими знижками. Гроші зарахують за кілька днів після виселення.

Знижка у 22 євро на ваше перше бронювання у системі AirBnB
Previous post Next post
Up