Феерический комментарий Ивано-Франковской мусарни

Mar 01, 2009 02:11

по поводу гибели человека, который, якобы повесился в мусорской машине-бобике.
Без комментариев и купюр:

Офіційне повідомлення

Зранку 23 лютого в чергову частину Тлумацького райвідділу УМВС України в Івано-Франківській області надійшло повідомлення від сільського голови села Палагичі про те, що вночі вчинено крадіжку вино-горілчаних напоїв і сигарет з магазину-кафе «Наталі». В ході проведення першочергових оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до крадіжки причетний 22-річний Дмитро С., мешканець цього ж села.

Як з’ясовано, напередодні ввечері цей чоловік пропонував односельцю Любомиру В. обікрасти магазин, щоб роздобути горілки, але той відмовився. Покинувши помешкання Любомира, Дмитро за якийсь час повернувся з горілкою, вином та сигаретами, після чого він та четверо осіб, які на той час перебували в оселі, спільно випивали.

Дмитра, якого вдома застали в нетверезому стані, а також Любомира працівники міліції зранку розпитували про обставини крадіжки з магазину в приміщенні сільської ради та у присутності сільського голови. Надалі з метою проведення медичного огляду та документування усіх обставин нічної події їм було запропоновано проїхати в райвідділ міліції, на що вони погодилися. Щоправда, Любомир побажав, щоб з ним поїхав старший брат. Побачивши Дмитра в салоні міліцейської машини, власники магазину, а також кілька односельців висловили на його адресу обурення з приводу його причетності до крадіжки.

Згодом на службовому автомобілі “УАЗ”, у задній частині якого на той час перебував Дмитро С., міліціонери під’їхали до місця, де на них чекали Любомир з братом. Коли вони сідали в машину, Дмитро попросив у них закурити, на що міліціонер сказав, що в машині не курять. Через три хвилини під час руху з задньої частини автомобіля почувся глухий удар. Зупинивши автомобіль, міліціонер-водій відкрив задні дверцята і побачив, що Дмитро непритомний з брючним ременем на шиї, зав’язаним петлею та прив’язаним до решітки. Міліціонери надавали першу медичну допомогу, викликали карету “швидкої допомоги”, однак врятувати життя чоловіка не вдалося.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, яка на вимогу батьків Дмитра була проведена в Івано-Франківську комісійно та за участю адвоката, смерть чоловіка наступила внаслідок механічної асфіксії, тобто удушення. На тілі покійного не виявлено жодних інших слідів, які могли б поставити під сумнів висновок про причину смерті.

Поширюючи офіційне повідомлення про обставини смерті жителя села Палагичі, Центр зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області вважає за необхідне наголосити на тому, що даний прикрий випадок ніяким чином не може бути предметом для необґрунтованих припущень або довільного трактування події. Службовою перевіркою, проведеною в тому числі представниками МВС України, встановлено, що у діях працівників міліції порушень не було.

ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області 
25.02.2009p.

милицейский произвол, катування в міліції, torture in police, катування, ментовские подвиги, ПЫТКИ в милиции

Previous post Next post
Up