Анонс: 10-00am 11 жовтня"10 - апеляція по справі Юри Мосєєнкова (проект "Вбивці, які не вбивали")

Oct 10, 2010 17:03

Анонс проекту "Вбивці, які не вбивали":
о 10-00а.м. в понеділок 11 жовтня 2010 року в Апеляційному Суді м. Києва (Солом'янська пл.2А) розглядатиметься справа Юрія Мосєєнкова 1982 р.н., обвинуваченого прокуратурою Дніпровського району м. Києва у вбивстві свого сусіда - громадянина Лобаса.
Не дивлячись на повну відсутність доказів по цій справі, відсутність мотивів вбивства гр. Лобаса, Юрія Мосєєнкова ось уже 5-ий рік продовжують переслідувати за злочин (ст. 115 КК України), якого він не вчиняв.

Ось кілька фактів по цій справі:
Нагадаємо, що під час слідства по цій справі Юрій Мосєєнков провів понад 1,5 роки під арештом в Київському СІЗО, аж поки не виявилось, що він знаходиться під вартою без санкції суду понад рік(!), на підставі документів, сфабрикованих\сфальсифікованих слідчим. Відносно слідчого прокуратури району гр-нина Скунського В.В., який вів цю справу на той момент Генеральною Прокуратурою була порушена кримінальна справа по кількох статтях Кримінального Кодексу: в т.ч. за підробку документів та зловживання владою та своїми повноваженнями.
Нещодавно цей слідчий отримав обвинувальний вирок суду та кілька років «умовно». Було звільнено з роботи і тодішнього начальника Київського СІЗО (це -була одна із причин звільнення пана Балдука). За що окрема подяка Уповноваженому Верховної Ради з прав людини - Ніні Іванівні Карпачовій, а також її команді.
За час слухання даної справи в Дніпровському районному суді м. Києва (з 2005-по 2010 рік) змінилося понад 10 суддів(!), включаючи три "трійки" суддів. Одного разу Юрі Мосєєнкову, не дивлячись на таємниче зникнення із матеріалів справи речових доказів (до чого безпосередньо причетна була прокуратура району), одна "трійка" суддів на чолі з паном Чаусом М.О. винесла обвинувальний вирок і засудила невинуватого до 9-ти років позбавлення волі!
Дякувати Богу Апеляційний суд Києва розібрався в деталях цієї справи і зміг встановити істину по справі: незаконний вирок було скасовано, тим часом справу - направлено на дослідування.
Через те, що в 2005 році відкрились факти фальсифікацій прокуратурою Дніпровського району документів по даній кримінальній справі, звільнився "за власним" бажанням тодішній прокурор району пан Бабаков Анатолій Пилипович.
Лише Юрія Мосєєнкова і до цього часу продовжують звинувачувати у злочині, якого він не вчиняв, і тягати по судах... Варто згадати, що дану кримінальну справу про вбивство Геннадія Лобаса відпочатку розслідували ті ж «гарячі голови» із МВС, що і справу Валерія Прилєпи. Його як і Юрія Мосєєнкова - жорстоко били і катували в райвідділі міліції одразу після затримання в травні 2005 року (звісно ж без адвоката чи то захисника), з метою отримати «явку з повинною» - зізнання у злочині, якого він не вчиняв. Вочевидь Валерій Прилєпа і Юрій Мосєєнков - не єдині, кому по-суті зламали життя «правозахоронці» із Дніпровського району столиці. Сподіватимемося, що Апеляційний суд Києва і цього разу знайде в собі сили і рішучість розібратися в цій справі, і зможе розставити крапки над «і»!
Приходьте до суду - підтримайте Юрія Мосєєнкова. Адже на його місці може опинитись кожний з нас!
Вхід до суду - вільний. При собі необхідно мати паспорт та\або інше посвідчення особи з фото.

Захист Мосєєнкова Юрія в суді здійснюють адвокати Української Гельсінської Спілки. тел. для довідок: 050-947-5564. E-mail: avvocato.kiev @ Gmail.com

права людини, катування в міліції, незаконні засудження, незаконні арешти, вбивці які не вбивали

Previous post Next post
Up