В суботу Чернігів фестивалив. І все для перемоги

May 25, 2015 23:43

В суботу в Чернігові проходив не лише Парад вишиванок , а й ще кілька заходів: Фестиваль водного туризму "Десна 2015" (проводився вперше) і Фестиваль волонтерського руху.

1. Фестиваль водного туризму, що відбувався за пішохідним мостом, почався з параду плавзасобів. Першим пройшов катер "Надежда", в якому є дві спальні каюти, далі "Десно-сплав", з однією каютою. Були там і екзотичні плавзасоби (дивитись під катом).





2. Внизу - сцена для ведучого, на даху - для танцюристів.



3. А ось і байдарки з "драконами".
Найголосніше кричали "Слава Україні! Героям слава!" команди "Надежди" і "драконів".  "Драконівці" ще й "Путін, геть!" дружно кричали.
"Дракон" в Чернігові популярний, тут їх лише  два, а коли в змаганнях беруть участь більше десятка - це дуже красиве видовище. Мені  колись довелось бути вболівальником на змаганні між командами журналістів і працівників банків. Тоді змагання проводились на річці Стрижень (притока Десни).



4. А ось і екзотика. Назва судна починається з "еко...". І прапор зелений. Плавзасіб зроблено з пластикових пляшок, складених  в поліпропіленові мішки. І сюди помістився не лише екіпаж, а й велосипед (щоправда, колесо їхало окремо, на кормі). Командир корабля в гарній, можливо старовинній, вишиванці. Їм були найгучніші аплодисменти.



5. Група підтримки. Спека, 30 градусів, але вода ще холодна, всього кілька дітей купались.



6. Вид з пішохідного мосту.



7. А це вид на інший бік. Зліва - Катерининська церква, справа - річковий порт, між ними - наш древній Вал (історичний заповідник).



8. І ось такий синьо-жовтий тандем (на жаль, фото не передало справжнього кольору жовтої байдарки).
На фестивалі триває концерт, ще буде пригощання рибною юшкою, а з 13 до 16 год. безкоштовне катання на плавзасобах, але ми йдемо далі, бо хочемо встигнути на Парад вишиванок, що починається о 13 год.



9. Підходимо до Катерининської церкви, а там козаки показують таку майстерність в джигітовці...



10. І не лише козаки, а й козачки. Вона там і шаблями жонглюючи, і лежачи на спині,  на коні скакала.
Тут же підходить волонтер зі скринькою і з  проханням пожертвувати для захисників Вітчизни.
Виявляється, це проходить Фестиваль волонтерського руху в підтримку добровольчих батальонів.



11.



12. В програмі фестивалю : виставка амуніції і військового спорядження, благодійний ярмарок ( вироби ручної роботи і домашня випічка), семінар з тактичної медицини, польова кухня, виступи музичних колективів, фаєр-шоу, тир "путлєр-капут".



13. За благодійний внесок можна сфотографуватись в костюмі кікімори. Тут - майстер-клас з плетіння захисної сітки.



14. До зброї інтерес особливий.



15. А це - форма того, хто прийшов на нашу землю вбивати наших людей, так званого "казака". Там і документи були. На  запитання, чи це з полоненого, відповіли: "Со жмурика". Не знаю, пожартували, чи серйозно.



А через годину сюди прийде Марш у вишиванках.

Сьогодні по радіо сказали, що волонтери зібрали 11 тис. грн., що підуть на допомогу добровольчим підрозділам.
Так переможемо!

фото, репортаж, Чернігів

Previous post Next post
Up