з Личаківської на Чорновола

Mar 28, 2021 23:04

  з 23.03
Винниківський базарчик. Історична знимка))). Завдяки нашому мудрому керівництву невдовзі маємо всі шанси побачити тут новий ресторан чи готель як атракцію для вдячних туристів. Забезпечено волевиявленням мешканців на виборах мера і міськради.


Далі>>

  За базарчиком Личаківська йде в долину


але я звертаю нагору, на Лисенка по Заньковецької


балкон з прапорами


Ремонт. Зліва - в минулому костел Францисканок, ще в подальшому минулому - Кармеліток Босих, а тепер - церква УГКЦ св. Косьми і Дем"яна.


Бурса института "Народный домъ" - напис на фасаді. Довгий час будинок був пов"язаний з освітою , за Австрії / Польщі гуртожиток Народного дому, за совдепу 36 - школа, потім - відділ райВНО .



Далі по Лисенка, за колишньою "бурсою" - цегляний мур. Довгий час на нім було досить цікаве гасло , але зараз відмили / заклали новою цеглою. То хіба на картах гуглівських можна побачити - за  травень 2015 воно ще є .
  Російська православна церква на Короленка, носит ім"я того ж святого, що і грекокатолицький Архикатедральний Собор, але у "східній" інтерпретації - святого Георгія.
Хоча - вірніше певно навпаки, Георгій - від грецького оригіналу а Юрій - всього лише від латинської копії.


Знимки центру з Замкової над меморіалом Героїв Майдану


---------------


В долину - Ужгородська


Дзвони найстарішого львівського костелу


а це він сам. Храм св. Іоана Хрестителя. Навколо дати його заснування купа легенд , але як факт можна прийняти напевно те, що на цему місци була культова споруда ще у першій половині 13-го століття, і якийсь час його підпорядкування оскаржували межи собою вірмени і католики латинського обряду. Зразу ж за храмом - міська лікарня, відповідно і надпис перед входом відображає теперішні реалії.


Неподалік - найстаріша церква у Львові, св. Миколая, з кінця 13-го сторіччя. В цей час -ПЦУ .


Дрозд прилучив ся до розкопок під львівськими мурами


Це вже Чорновола, перед залізничним мостом. Злапавім ще останній вагон товарного поїзда на нім.


За мостом підчас 2-ї світової було гетто. Найбільше в Україні і 3-тє , після Варшави і Лодзя, у третьому Райху. На невеликій територій , обмеженій Замарстинівською, залізничною колією, Варшавською і Полтвою на півночи (там де зараз Липинського) знаходилось 137 тис. людей.
Меморіал жертвам львівського гетто.


через дорогу - музей "Територія терору" на місци пересильної тюрми в післявоєнний час. На директора , як і в совітські часи, місцевого не знайшлося, призначили кадру зі столиці.


Паркінг. Місто продало землю саме на него. Но але виросло певно щось не зовсім те. Ще раз подякуємо собі, як і за Винниківський базарчик.


весна, на піхоту

Previous post Next post
Up