Котиться-котиться шарік голубой

Jul 16, 2021 23:11

Взагалі, думка про Світову Закулісу і їхню таємну Змову то є великий оптимізм. Бо вона спирається на віру в те, що в урядів планети є План, і що вони здатні домовлятись. Однак натомість видно як світ некеровано катиться по схилу, під впливом лише риночних сил та хаосу.

От свіжий приклад «планів» і реалій їх втілення. Є згода урядів про те, що Ковід - це погано. Що треба б вакцинувати якомога більше людей на_планеті, щоб всяка Африка не була розплодником нових варіантів.

Згода є, грошей нема. G7 недавно зібралась, поговорили-побалакали, і пообіцяли виділити лиш 1 млрд. доз. Бо вони, схоже, будуть для населення G7 лишніми, замовляли ж восени 2020 з запасом. Тож ці надлишки пожертвуємо на добре діло. А грошей на нові дози не дамо.

Також уряди не можуть викупити у Пфайзера ліцензію на вакцину, і віддати її у виробництво всім готовим її виробляти. Грошей нема.

На планеті є мільярди охочих отримати вакцину, не вистачає доз. ВООЗ оцінює заплановане як лише 8% від світової потреби. Ще раз: світові лідери вважають що 1) Ковід - біда 2) Вакцини - працюють. 3) Треба вакцинувати якомога більше людей щоб зупинити Ковід. Хтось може особисто не погоджуватись з 1, 2, чи 3, але урядова точка зору - саме така.

І що ж вони, стоячи на цій вакцинаторській позиції, роблять? Виділяють хоч кілька десятків мільярдів доларів на боротьбу з епідемією? Котру, повторюю, вони вважають реальною, і на яку вони вважають у них є ліки. Ні, не виділяють. «Грошей нема». ВОЗ прикидувала, що на виробництво потрібних 11 млдр. доз потрібно десь зо 30 млрд. доларів. Це ціна трьох авіаносців класа Форд, яких заплановано побудувати десять.

На майбутні локдауни, перевакцинації, лікування - гроші певно знайдуться. І сильно більші. Але зараз, виходить, на Африку, Індію та Індонезію виділити гроші американського/британського/німецького платника податків неможливо. Ніяк.

¯\_(ツ)_/¯
This entry was originally posted at https://tymofiy.dreamwidth.org/188262.html. Please comment there.

world

Previous post Next post
Up