Німеччина, Гамбург: ботанічний сад та найкращий дитячий майданчик у світі.

Nov 30, 2017 17:30



Якщо ви були у Гамбурзі і не відвідали ботанічний сад Planten un Blomen - ви не були у Гамбурзі. Це навіть гірше, ніж не привезти магніт на холодильник чи не виставити фотки в Інста. Коротше кажучи, це обов'язковий пунктпрограми.

1. Ботанічний сад знаходиться біля телевежі і вхід у нього безкоштовний. Одна з алей має накриття, тому тут можна гуляти навіть в дощ.

2. Посеред саду є велике озеро зі світло-музикальним фонтаном.


3. Газон, на якому можна сидіти, лежати, їсти, по якому можна бігати і ходити. І немає ніяких "по газонам не ходити", парканів чи інших загород.


4. Ще одне прикольне рішення - ось ці бетонні кола над водною поверхнею. Користується попитом)


5.


6.


7. Народ приїздить у сад на велосипедах. Воно й не дивно, адже у Гамбурзі це можна зробити безпечно, на відміну від більшості українських міст.


8. На території Planten un Blomen є величезний і крутий дитячий майданчик. По-перше, він знаходится на достатній відстані до забудови і крики чи інші звуки 100% нікому не заважають.


9. По-друге, тут немає цих примітивних конструкцій клоунських кольорів, які пропонують дітям у нас. Натомість, тут є різні забавки для експериментів з водою, піском (без собачого гівна, що важливо!), водяні стрілялки, екскаватори, система іграшкових дамб, різні лазалки, скеледром.


10.


11. А тут пісок приводить у дію механізми.


12. Тю, а де ж мільйон яскравих кольорів?


13. Іграшкові дамби.


14. Варто просто підвісити канати, а діти вже самі вирішать, як їх використовувати!


15. Гірки і печери.


16.


17. На хорошому дитячому майданчику про батьків теж не забувають - для них є лавки.

путешествие, Гамбург, Европа, Германия, Німеччина

Previous post Next post
Up