Deutcher Bundestag: як потрапити у парламент Німеччини?

Nov 15, 2017 00:15



У Берліні між Центральним вокзалом і Бранденбурзькими воротами знаходиться визначна будівля - колишній Рейхстаг, а сьогодні Бундестаг - будинок парламенту Німеччини. Бундестаг є найвідвідуванішим парламентом усвіті.

1. Будівництво споруди почали у 1884 році і закінчили у 1894. Будинок було оснащено за останнім словом техніки: тут був власний електрогенератор, центральне отоплення з датчиками температури, пневматична пошта - це взірець розвитку інженерно-технічного розвитку Німеччини на той час. У 1933 році Рейстаг пережив пожежу. Під час Другої Світової тут було бомбосховище і зенітні башні. В результаті війни будівля була напівзруйнована.


2. Після війни будівлю не спішили відновлювати і лише в 1973 завершилися реставраційні роботи, в ході яких парламент позбувся купола і багатьох деталей. Після об'єднання Німеччини на початку дев'яностих знову розпочалися ремонтні роботи під керівництвом Нормана Фостера. У 1995 році рада старійшин Бундестагу, після тривалих дебатів, прийняла рішення спорудити сучасний скляний купол, куди б змогли вільно потрапити усі бажаючі. Фостеру вдалося виконати цю задачу і створити сучасне приміщення парламенту, прозоре і відкрите усьому світу.


3. У будівлю парламенту можна потрапити безкоштовно, попередньо заповнивши заявку на сайті Бундестагу. У купол, з якого відкриваються чудові панорами на місто, ведуть ліфти, на вході видають аудіогіди.


4. З куполу можна спостерігати за роботою німецьких парламентарів.


5. Дзеркальна воронка - це не просто елемент інтер'єру. Це спеціальна вентиляційна система і система природнього освітлення! Купол і цей конус - це ціла автономна екологічна енергосистема.


6. По двом спіральним рампам можна піднятися на самий верх купола. 230 метрів шляху триває розповідь про будівлю і те, що можна побачити за склом.

путешествие, Европа, Бундестаг, Німеччина, Берлін

Previous post Next post
Up