Рамштайн-3. Не все так сумно

Jun 16, 2022 13:34


Так не все. Бо попри позицію Великих Демократій (Франція, Німеччина, Італія) є ще не такі великі і власне не зовсім демократії а почасти й зовсім не демократії, але...
Отже придивляймося до тексту, що його виклав на ресурсі ЧАС їхній власний кореспондент Ростислав Демчук напряму з Брюсселя: https://chas.cv.ua/posadov-priznachennya/107025-%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%88%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%83-3.html



Це фото з фінальної прес-конференції засідання міністрів оборони країн НАТО і їх партнерів.
Усі запитання, які ви тут ставите - прозвучали по кілька разів.
Перелік потрібної зброї від нашого міноборони Олексія Резнікова прозвучали від різних американських ЗМІ. Мій колега з DW задав запитання прямо в чоло, як києм у більярдну кульльку “по-центру”. У нас одна гармата на десять російських і так далі. Лойд Остін відповів, що “будемо вирівнювати цю прірву”. Найближчим часом в Україну буде поставлено 5 000 “джавелінів”. Хтось із журналістів аж присвиснув.

На запитанні від DW хотіли завершити прес-конференцію. Добре, що я сів у перший ряд піднявся і сказав: “Пане Остін, тут окрім ваших американських журналістів є ще й кілька українських, тож не ігноруйте нас”.
Я запитав, скільки можуть США і союзники надавати нам збройову і фінансову допогу, адже ніхто не знає як довго триватиме ця війна.
Остін відповів, що українці стоятимуть за свою незалежність на смерть, до кінця і “ми допомагатимемо їй так довго, поки триває ця війна і доки україні буде потрібна допомога”.
Друге питання було про Німеччину і Угорщину. Лойд Остін сказав, що переконуватиме і надалі ці країни бути солідарними з НАТО і їх союзниками.
Далі! Надважливий момент. Під час сьогоднішньої зустрічі знайшли порозуміння Ізраїль і Єгипет. Ізраїль погодився на те, щоб Єгипет поставив в Україну, на фронт імпортовану зброю з Росії. Тобто, щоб наші воїни не вчились довго, а відразу сіли в танки і БТРи, які вони знають і вперед.
Деталі гляньте тут: (https://www.defense.gov/…/more-than-50-nations-pledge…/)

Звичайно як і щодо усіх інших підсумків саміту - "розмір має значення". Важлива не лише якість озброєння, сьогодні як ніколи під час цієї війни важлива кількість та час, скільки та коли. На жаль щодо цього у матеріалі ані чичирк.
Отже можемо сподіватися на краще, але скільки вже цих сподівань пішли за вітром.

Залишається повторювати за Веником Будем наблюдать

надоело, саммит, оружие, надежда

Previous post Next post
Up