Троцкий вернулся в Одессу

Dec 09, 2013 10:09



Соціалістичне об’єднання «Ліва опозиція», незалежна профспілка «Захист праці» та марксистська група «Проти течії» запрошують на одеську презентацію нової книги «Український Троцький. Тексти Лева Троцького про Україну».

Місце проведення: м. Одеса, Антикафе «Тунель», вул. Базарна, 86 (Кіровський сквер).

Захід відбудеться в суботу, 7 грудня 2013 року.

Початок презентації о 15.00.

Вхід вільний!

Захід пройде за участі упорядників книги політологів Дениса Пілаша та Сергія Іщенка, а також Олексія Арябинського (члена ЦК незалежної профспілки «Захист праці»). Модеруватиме презентацію ідейний натхненник видання книги історик Андрій Іщенко.

Відомо, що біографія відомого політичного діяча нерозривно пов’язана з Одесою. В дитинстві Троцький навчався в Одеському реальному училищі св. Павла і виховувався в родині своїх близьких родичів - батьків відомої одеської поетеси Віри Інбер. Згодом за участь в революційному гуртку близько 2 років перебував в одеській в’язниці і так само в Одесі одружився. Псевдонім «Троцький» було позичено в наглядача одеської в’язниці на вдачу при втечі з сибірського заслання. І, нарешті, один з найяскравіших організаторів Жовтневої революції, був в обстановці суворої таємниці висланий із СРСР за наказом кремлівських реакціонерів також з Одеси на пароплаві «Ілліч».

Учасники презентації намагатимуться з’ясувати роль народженого в Україні Лева Троцького в історії країни. Чому він висунув гасло вільної, незалежної робітничо-селянської радянської України і чи мало воно шанси на реалізацію? Які альтернативи сталіністському курсу в політиці, економіці та національному питанні існували всередині комуністичного проекту? Як проявила себе ліва опозиція сталінізму в Україні? Виходячи з досвіду Радянської України 1920-х років, чи обов’язково суперечать комуністичні ідеї національно-культурному відродженню?

Зустріч у соцмережі ВКонтакте: http://vk.com/trotskyod




источник
Ранее на эту тему http://tov-trotsky.livejournal.com/44629.html

Троцкий, книги, yadocent, современность, Украина

Previous post Next post
Up