Мрія-фест

Nov 21, 2018 00:45

Черкаський аеропорт вже не працює багато років, хоча останнім часом його намагаються реанімувати. Втім він не простоює, а більш-менш регулярно використовується, для святкування різноманітних подій та проведення фестивалів. В цьому році в Черкаському аеропорті вперше провели дитячий фестиваль Мрія-Фест.




Розклад рейсів пристосували для розкладу подій на фестивалі.


А на музичній сцені як раз розминаються перші виконавці. Організатори розподілили всіх виконавців на два дні: рок-день та хіп-хоп день, тож ніхто нікому не заважав.


Територія аеропорту велика і місця вистачало всім. От невеличка траса для квадроциклів. Хочеться трошки сказати про організаційні моменти фестивалю. Вони чомусь були на продумані зовсім, хоча різних фестивалів в місті проводиться чимало і досвід, здається, вже є в багатьох. Вхід був безкоштовний, але чомусь перекрили всі входи в аеропорт і пускали через малесенькі двері по одній людині, ще й чіпляли стрічки на руки кожному (може щоб кількість відвідувачів порахувати). Через що на вході утворилася величенька черга, яка зникла лише за кілька годин, тож на відкриття фестивалю багато хто просто фізично не встиг увійти. Далі в середині черговий маразм: вхід/вихід на літовище тільки непрацюючий митний контроль, через який фізично одночасно можуть тільки дві людини, а мамці з візками самі пролізти просто не в змозі.


Поганого було чимало, але й гарного теж вистачало. От черкаська команда lego-кіборгів. Зайняли якесь там місце на українських змаганнях з lego.


В них там було багатенько різних роботів, деякими наче можна було покерувати.


А можна просто повитріщатися.


Роботи-сумоїсти.


Військові теж притягли всіляку зброю.


Машинки різні, втім всередину потрапити було неможливо - все зачинено.


Навіть таку хрінь притягнули. Пару машин швидких ще стояло, але на біду жодного лікаря-екскурсоводу поруч не було, тож порозпитувати щось про ці машини так і не вдалося. Лікарі, чесно кажучи, зовсім засмутили. Як наче їм не треба реклами. Знайшли поруч якусь швидку з лікарями, хотіли їх розпитати, але були ввічливо послані подалі, вони-бо тут на надзвичайний випадок чергують. Мабуть ми не одні їх діставали з питаннями, тож вони швиденько зібралися, та вчухнули на інший бік аеропорту. Невже неможна було притягнути одну машинку для фотосесій та гарненьких фельдшерів до неї додати. А потім, ще скаржаться, що на швидку ніхто не хоче йти працювати.


Втім не все так погано, бо пожежники та МЧС-ники як раз все презентували на п’ять з плюсом. Мабуть це була найкрутіша локація на фестивалі.


Тут класно розповідали про будь-яке рятувальне обладнання, майже все можна було спробувати в дії. Хочеш - гідравлічні ножиці, хочеш - маску з балоном на тебе начеплять, коротше реально хотілося все кинути та піти працювати пожежником. Дітлахам мабуть все здавалося ще крутішим.


Стріляти, правда, не давали, але сфотографуватися можна було спокійно.


Поліція теж молодці. Не так круто, як в пожежників, але все одно цікаво.


Весело було не тільки дітям.


Ну і звісно, це ж авіа-фестиваль, тож було багато літачків.


Але нажаль всі вони були за парканом і сфотографуватися з ними було неможливо. Загородили навіть старі літаки, що постійно іржавіють на аеродромі. До речі, на всіх цих спортивних літаках можна було спокійно політати, хоча вартість від 800 до 2000 грн не всім по кишені.


Тим хто не літав лишалося просто дивитися на літаки.


Чомусь очікуваного авіа шоу так і не побачили, хіба що ось цей літачок в небі виробляв різні фігури. Чому нічого такого не було так і не зрозумів. А так, все було цікаво. Сподіваймося наступного року буде краще, якщо буде, звісно.


Можна ще почитати:
- Парад візочків
- Науковий пікнік
- Що варто побачити в Черкасах

Оригінал цієї публікації знаходиться на dreamwidth

#події, #фестивалі, черкаси

Previous post Next post
Up