Наслідки негоди

Jan 20, 2018 00:46

Мабуть треба знов написати про Черкаси. В нас же тут зненацька (ніхто такого не очікував) в середині січня випав сніг. Звісно ж комунальна техніка не готова, її недостатньо, проблеми з фінансуванням, були ще якісь доводи. Але по факту - в Черкасах писець (така невеличка надзвичайна ситуація). Насправді починалося все буденно - випало багато мокрого снігу (см 20, може 40) потім пішов дощ, потім ще стільки ж снігу і почали падати дерева, які ваги того снігу вже не витримували (в інтернеті вже багатенько фото завалених дерев). Все б нічого але …




… десь в лісі під Черкасами кілька дерев почали падати на ЛЕП і якось випадково (цього ж знов ніхто не очікував) попадали на основну та резервну лінію підстанції «Сокирно», яка якраз віддавала свою напругу Дніпровській водоочисній станції (про яку переважно ніхто і не чув ніколи до цього), яка відповідно зупинилася (вперше за 40 років). І як результат: В Черкасах немає води.


В майже 300 тисячному обласному центрі вже другий день зовсім (от зовсім ніде, навіть в кількох селах поруч) немає води: ні в лікарнях, ні в школах, ні на заводах, ні в ресторанах (які чомусь всі позакривалися), от ніде. І є великі шанси що завтра її не буде також, може навіть післязавтра (мабуть у комунальників вихідні). На другий день вода скінчилася майже в усіх супермаркетах. Лишилася тільки Миргородська сильногазована (та й ту потихеньку розбирають) і дитячі пляшки по 0,25 л. (хоча мабуть скоро і їх будуть ящиками брати).


Навіть не хочеться після цього писати, що дороги в місті нормально почали чистити тільки на другий день після снігопаду, траси ніхто не чистив та не посипав. Навіть сусідня Кіровоградська область, яка для мене завжди була еталоном халатного ставлення до своїх доріг відпрацювала набагато оперативніше. Кажуть, що на балансі в комунальників є 11 одиниць техніки, тільки ніхто не знає де вона. Мені пощастило побачити одразу 3 трактора, які розчищали тротуар біля міськради, це звісно ж найнеобхідніше. Вже одна з Черкаських контор запропонувала безкоштовно поставити gps на комунальну техніку, щоб мешканці міста могли хоч в інтернеті дивитися, де ж вона їздить. Але ми оптимісти: доки є сніг, можна потихеньку відрами його додому тягати: яка не яка вода.


Але все буде гаразд. Ідемо в Європу.

Можна ще почитати:
- Черкаські дороги 2017
- Черкассы. Хорошие и не очень.

Оригінал цієї публікації знаходиться на dreamwidth

#дороги, черкаси

Previous post Next post
Up