Рідна держава регулюватиме вартість роумінгу

May 31, 2017 21:48

Нарешті очільники української держави зайнялися своїм головним обов'язком - неухильним підвищенням життєвого рівня громадян на засадах справедливості та особистої відповідальності. Вважаю чудовою ознакою, що першою ластівкою Нової Епохи стала ініціатива в царині саме телекомунікацій. Це добра прикмета, любі друзі. Вочевидь, рідна держава має великі плани на український телеком, до біса наснаги і міцну, як криця, політичну волю.

[Spoiler (click to open)]
Державне регулювання цін на масовому ринку це те, чого всім нам конче не вистачало. Не є секретом, що надання послуг стільникового зв'язку це надприбутковий бізнес, який можна порівняти хіба що із торгівлею наркотиками. Не випадково оператори вже двадцять років поспіль сплачують 7,5% податок з обороту і навіть не гудуть. Тільки уявіть, якби, наприклад, держава запропонувала щось подібне провайдерам доступу в Інтернет. Вже за тиждень з цеглин, що наробили б від обурення представники цього сегменту, можна було б викласти багатометровий мур на кордоні із Російською Федерацією. Великий український файрвол. А от мобільщики мовчать! Для будь-якої розумної людини це чіткий, недвозначний сигнал - де 7,5%, там є можливість і для 15%, або й 20%

Але навіть на цьому тлі обслуговування абонентів у роумінгу виглядає як справжній Клондайк. Оскільки будь-які ціни на соціально-значущі товари та послуги мають бути розумними, доступними та справедливими, чекаємо розповсюдження останньої ініціативи на внутрішній ринок. При НКРЗІ треба створити Державну цінову інспекцію, заборонити спекуляцію, встановити соціально та економічно обґрунтовані ціни на основні види телекомунікаційних послуг.

Враховуючи те, що оператори опиратимуться цим державницьким ініціативам, варто бути готовими до термінової націоналізації. З керівними кадрами проблеми не буде - Революція Гідності винесла на поверхню багато енергійних патріотів, готових до будь-якої роботи.

Чекаємо на схвалення цієї ініціативи всіма здоровими силами нашої держави. Чекаємо на те, що внаслідок створення об’єднаного комерційного поля послуг рухомого (мобільного) зв’язку у країнах Східного партнерства та країнах-членах ЄС, гармонізації встановлення цін на міжнародний роумінг та зниження тарифів на роумінг серед країн Східного партнерства характерний для України рівень цін на послуги мобільного зв'язку стане загальноприйнятим спочатку в регіоні ЦВЄ, а потім і ЄС в цілому.


Перемога буде за нами, ура!

государственное регулирование, рыночная среда, креатив, мобильная связь, нкрс, роуминговые тарифы

Previous post Next post
Up