Українські школярі отримали чотири нагороди на всесвітньому конкурсі в США

May 27, 2018 21:20


http://uprom.info/news/other/nauka/ukrayinski-shkolyari-otrimali-chotiri-nagorodi-na-vsesvitnomu-konkursi-v-ssha/



18 травня у Піттсбурзі (США) завершився фінал всесвітнього конкурсу Intel ISEF. Свої розробки презентували близько 1 800 школярів із 81 країни, регіону і території, включно з Україною.

Повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на «Дім інновацій».

Чотири із шести українських проектів повернулися із спеціальними нагородами. Але перемогу і грошові призи на суму $175 000 вибороли школярі з Австралії та США.

Україну в США репрезентували шість проектів - це переможці національних етапів конкурсів Intel ECO та Intel Techno Ukraine.

Серед них «Маловитратний спосіб зрошення прибережних пустель» дев’ятикласниці Анастасії Венчковської - вона придумала, як «викликати» дощі в пустелях за допомогою насипів із темних гірських порід. Це також проект дев’ятикласника Владислава Казакова, який запропонував освітлювати автошляхи за допомогою блукаючих струмів. І проект Соломії Леньо, теж учениці дев’ятого класу. Вона створила нейромережу, здатну виявляти патології серця.

Крім того, у фіналі Intel ISEF Україну представляла Юлія Супрун з проектом «Шифрування даних за допомогою діофантових рівнянь», Дмитро Дмитрієв, котрий досліджує нову ексцентричну зоряну систему, та Артур Качур, який працює над «космічним вітрилом» - двигуном для космічних кораблів, що використовуватиме радіоактивні частинки.

«Космічне вітрило» здобуло спеціальну нагороду від Арізонського університету (США) - це стипендія Tuition на 2018/2019 роки.



Роботу Соломії Леньо відзначила Фундація Короля Саудівської Аравії Абдул-Азіза і його компаньйонів Mawhiba. Щороку вона надає один приз у галузі водних технологій, адже для Саудівської Аравії гостро стоїть питання нестачі питної води. Але цього року фундація заснувала кілька нагород у різних сферах по $20 000 та по $1 000. Саме таку премію у розмірі $1 000 у галузі медицини отримала українка.

Також Соломія Леньо, Дмитро Дмитрієв та Юлія Супрун дістали призи від НЦ «Мала академія наук України» під егідою ЮНЕСКО. Як розповів директор ГС «Європейська мала академія наук» Євген Кудрявець, у журі МАН були американські вчені. Крім того, МАН відзначила команди з Гани та Азербайджану. Розмір кожної нагороди склав $1 500.

Загалом спеціальні призи отримало майже 600 учасників.

позитив, українці, перемога, украинцы

Previous post Next post
Up