Dos farrucas

Jan 26, 2010 12:49

Просто так, без будь-якого приводу згадалися 2 відео - на обидвох виконується фаррука. Хоча, ні, привід є - вічне питання-порівняння "як було раніше, і як є зараз".
Для мене фаррука завжди займає особливе місце - оскільки я її оцінюю і як музикант і як танцор. Як правило, ця форма не часто використовується гітаристами для сольного виконання, проте в сукупності з танцором - маємо повний оркестр. Як завжди, я розглядаю танцора як частину оркестра, такий собі особливий "музичний інструмент", що створює і веде власну лінію. От у фарруці на танцорові завжди сконцентрована увага - не фрагментарно, як подекуди ще (гітарист - співак - танцор - гітарист - знов танцор - і т.д.). Якщо при виконанні фарруки танцор є - він головний.

Отже, дивіться самі: Хоакін Кортес (запис 1995 року, з фільма Карлоса Саури "Фламенко") і Антоніо Гадес (запис 1969 року - до речі, рік народження Кортеса). Обидва танці і танцори - вищий клас! Переглядати можна нескінченно. Але - і то повністю суб'єктивна думка! - мені особисто Гадес подобається набагато більше.

Втім, це все роздуми вголос. Відео переглянув - захотілося поділитися задоволенням і з іншими. Насолоджуйтесь :)

Хоакін Кортес, 1995:

image Click to view



Антоніо Гадес, 1969:

image Click to view

фламенко, фаррука, Кортес, Гадес

Previous post Next post
Up