Слово про фестиваль "Fandango de Ucrania", або день народження ідеї

Jan 25, 2011 18:28



Рік тому народилася ідея фестивалю «Fandango de Ucrania». 27 січня 2010 року в цьому ЖЖ можна побачити перший запис на цю тему. Пройшов рік, фестиваль відбувся - і, здається, не тільки сподобався народу, але й досягнув своєї мети. Отже, цього року влітку - «Fandango de Ucrania-2011»! Скорше за все, в липні, втім, слідкуйте за анонсами… Цього літа взагалі програма, здається, буде насичена…

А поки що хочу викласти основні тези щодо формату та призначення фестивалю - ці речі лишатимуться незмінними незалежно від кількості учасників та тривалості самого заходу.

Отже, по-перше. Фестиваль - некомерційний. Мета його - не заробити гроші, а створити простір для спілкування всієї української спільноти протягом кількох днів. Спілкуватися, обмінюватися досвідом, імпровізувати разом, та навіть просто пройтися вулицями Львова і раптом побачити обличчя, що цілий рік тільки у Фейсбуку зустрічав… ;)

Далі - майстер-класи. Якщо хтось хоче дати уроки з певної тематики - чудово. Вчитель виставляє ціну, ми сприяємо щодо місця проведення.

Концерти. Фламенко - видовищне мистецтво, тому концертні виступи завжди були, є і будуть. Крім того - це хороший метод популяризації. Оскільки для мене основою фламенко є пеньї - я дивлюся на концерти трохи з іншого боку: іншим людям теж хочеться побачити фламенко - тож давайте їм його покажемо.

Пеньї. Завалитися в кафе після концерту - і грати, танцювати, співати та спілкуватися - ось де сіль!!! Згадайте - як було чудово в «Лівому березі»! Ось тут кожна людина розкриється - не за сценарієм, а від душі - тому ВСІ НА ПЕНЬЮ! :)

Ми не включатимемо комерційні програми до складу фестивалю. Є багато артистів, яких би я з задоволенням запросив на гастролі до Львова, у яких би повчився, проте організація такого роду заходів - окремо. Не хочу, щоб про «Українське фанданго» коли-небудь сказали: «…не поїхав, бо задорого…». Сюди приїжджають - і спілкуються на рівних.

Якщо матиме місце спонсорська допомога - її, можливо, буде витрачено на оплату дороги, або оренду місця для майстер-класів… «Українське фанданго» - ЦЕ ФЛАМЕНКО ТУСОВКА, а не бізнес-проект!

І ще одне. Звертаючись до всіх - і ні до кого конкретно. Тут нема місця негативу. Сюди приїжджають всі, хто любить фламенко, - незалежно від стосунків між школами, і всі є бажаними гостями.

Отже, лишилося півроку! Готуйтеся, резервуйте час, готуйте виступи, костюми, накопичуйте дуенде - і влітку побачимось!!!

BIENVENIDOS!!!

фламенко, фестиваль, Львів

Previous post Next post
Up