Останні герої бойовиків

Jul 02, 2010 11:25

Ото по наводці, сьоні побачив трейлер фільму "Нестримні" (The Expendables, 2010)

Я чув попередньо  про фільм, в якому мають зіграти всі самі епічні герої бойовиків дитинства, але ніякої додаткової інфи не було. І от сьоні, накінець:

image Click to view


Сталлоне, Стетхем, Лундгрен, Рурк, Джет Лі, Вілліс і Арні. Ну хіба не прекрасний набір :))))

Має бути кльовий, олдскульний бойовик в стилі 90х. Таких останній час дуже не вистарчає. Бо всі сучасні екшени вже якісь не ті, хоча може то вже ми не ті :)))))

І всьо певно через то, шо за минулі 20 років, сам ГЕРОЙ бойовика дуже видозмінився.
Вот напр., хто в нас був самим крутим пациком 90х: Сталлоне чи Шварценеггер, Лундгрен чи Ван Дам, Чак Норріс чи Стівен Сігал, Джекі Чан чи ДонДракон Вілсон :)))))). Расел Кроу чи Кіану Рівз? Це питання тривожило всіх!  Хоча які можуть бути спори, самими крутими були Брюс Вілліс і Мел Гібсон :))))
Які вони були: всі, як на підбір, небагатослівні качки, завжди готові врятувати світ від чергової напасті сильним ударомногиз розворотувщелепу.  Це було круто. І фільми були круті. Справжні екшени.

Але час йшов, актори старіли, мязи обвисали і це вже було не круто. Більшість відійшло, дехто почав зніматись в дибільних комедіях, а дехто ще більше пахарашел (Вілліс з Гібсоном напр.) і почав знімати власні фільми. Правда Рассел Кроу, як велика скеля, посеред океану, ще тримається. Він шось ваше не старіє.

Так от, час йшов, а нових крутих акторів на горизонті шось не з`являлось....Ну були проблиски в темряві, типу появи нового архетипу героїв екшенів сучасності, в лиці Джейсона Стетхема, такого собі брутального мачо, вже не в плавках з розмальованим обличчям і базукою за спиною, а такого собі галантного мужичка в дорогому костюмі, який не протів і вражині по мордам надавати і бабу потіскати, в перервах між цим. Прототипами таких архе чоловіка в кіно певно таки були Брюс Вілліс часів "Міцного горішка", Аль Пачіно часів "Лиця з шрамом", ну і в принципі...в принципі Бред Пітт часів "Бійцівського клубу". В цю компанію брутальних архе чоловіків зараз ше додався Роберт Дауні молодший.

А, шо ми маємо зараз: нічого. Краще сказати нікого. Нікого, хто б міг достойно замінити ЇХ . реально немає на кого і на що дивитися. Як бачу харю нової зірки, того Паттерсона ("Сутінки"), то хочеться сходу шось кинути в монітор і він не один такий в мене викликає таку реакцію. Де фільми рівня "Хороброго серця", "Гладіатора", "Міцних горішків", "Термінатора2" чи навіть всіх частин "Рембо"  ? Такого просто не знімають.  Блін, ну невже так важко, просто взяти і зняти крутяцький бойовик, як в старі добрі.....

....Хоча дехто таки пробує. Вот Роберт Родрігез, вічний напрнік Тарантіно і послідовник його стилю,  знімає напр.:
"Мачете" (2010) . Як по мні так це настоящий олдскул:

image Click to view


image Click to view


А ше Родрігес знімає продовження "Хижака" і тепер то буде називатися "Хижаки" (2010) :))))))))

кіношне, відяха

Previous post Next post
Up