Позолочений Pierce-Arrow 1920 піде з молотка

Nov 22, 2011 22:09



Вкрай рідкісний Pierce-Arrow 48 1920 року випуску, та ще й покритий золотом днями виставили на продаж на аукціоні eBay.

Пасажирське купе цього авто було позолочене 23-кратним золотом, ним же обгорнуті дерев'яні спиці коліс, а крила і капот були покриті яскравим нікелем.Крім цього нікельовані були шасі і двигун.



В "золотом" автомобілі встановлений двигун об'ємом 8,6 літра, з'єднаний з чотирьох-ступінчастою коробкою передач. На одометрі у нього 5116 миль (8213 км).

Це унікальне авто.Pierce-Arrow свого часу призначався для знаменитостей і президентів. Багато хто не знає, що невеликий автовиробник був відомий у той час як будівельник дорогих автомобілів класу люкс. Крім цього вони робили комерційні вантажівки, пожежні машини, причепи, мотоцикли і велосипеди.Заснована в 1901 році в Буффало, штат Нью-Йорк, фірма прославилася розкішними автомобілями, які стали їх найуспішнішим продуктом.



Згідно з оприлюдненою інформацією, у далекому 1905 цей автомобіль навіть виграв гонку на витривалість, проїхавши з Нью-Йорка в Бреттон-Вудс, штат Нью Гемпшир. У 1909 році президент Вільям Говард Тафт розмістив замовлення на два Pierce-Arrows для використання в офіційних поїздках.Таким чином, можна стверджувати, що це і були перші офіційні автомобілі Білого Дому.



Pierce-Arrow свого часу призначався для знаменитостей і президентів.

Бренд протягом довгого часу користувався успіхом у знаменитостей і корпоративних "магнатів".

Ну а авто, представлене на аукціоні було спеціально побудований для соляного магната Емерсона Кареї (Emerson Carey) і мало особливі настройки. Але в 1945 році підприємець взявся за перетворення свого "ретрокара".Він так і назвав його "Hope Diamond of antique cars" ("Діамант Хоупа антикварний автомобіль").

Знадобилося 28 років, щоб закінчити роботу. І в 1974 році він продав його службовцю банку в штаті Колорадо.Пізніше автомобіль потрапив до нового власника з Європи, після чого зник з поля зору і досі не з'являвся.

На сьогодні ціна "золотого" авто становить понад 300 тисяч доларів США.

Авто

Previous post Next post
Up