Гряде відродження забутого виробника мажорних тачок

Aug 13, 2011 01:27




Ще кілька років тому марка Bugatti сприймалася багатьма як історія, оскільки в силу невдалих проектів та банкрутства, вона фактично припинила своє існування.Однак, концерн Volkswagen прийняв рішення викупити контрольний пакет акцій французької марки, а після - доручив дизайнерам і інженерам створити щось, що потрясло б світ автомобілів. Так з'явився на світ найшвидший серійний автомобіль сучасності - його мажИрное величність Bugatti Veyron.РешИлі наслідувати приклад німців і американські активісти, які доглянули аналогічний старовинний бренд для воскресіння. Ним виявилася ще одна легендарна французька марка - Delahaye, преставився в далекому 1954 ...

Новим засновниками Delahaye (тепер з приставкою USA) стали американські фахівці з міста Лонг-Веллі (Нью-Джерсі). Вони навіть встигли презентувати ескізи нової моделі, яка на перший погляд нагадує старовинні Бугатті.Тим не менш, машИна будувалася з нуля, хоча і продовжує філософію легендарної французької марки. Адже Delahaye довоєнної епохи був хороший тим, що ставав унікальним для кожного покупця.Для цього автомобіля можна було замовити будь-який тип кузова, що давало широкі можливості для величезної кількості кузовних ательє, роівшіхся в передвоєнної Франції. У результаті кожен Delahaye відрізнявся від такого ж сусідського Delahaye.

Американці решИлі робити те ж саме.Новий спортивний Delahaye Bella Figura Type 57S Coupe можна придбати різними способами. Для любителів конструювання своїми руками його можуть відвантажити в ящиках на ваш задній двір.В цьому випадку власникові пропонується самому розпочати складання машини або відвезти її в тюнінгову майстерню для налаштування шасі і всіх вузлів виключно під свої потреби. У цьому випадку за шасі попросять 19 тис. дол, а за стандартний двомісний відкритий кузов - 30 тис. долПравда, в цю суму не входить двигун, який замовляється окремо залежно від побажань клієнта. Приміром, на машину можна поставити 5-літровий 12-циліндровий бензиновий двигун від «сімки» BMW. Якщо клієнти недолюблюють «німців»,то їм пропонується американський мотор виробництва GM.Це 6,2-літровий V-образний мотор з компресором від мускулкаров Chevrolet. Також можлива установка 6-циліндровий двигун від Jaguar або бітурбований V12 від Mercedes.

Що стосується дизайну кузова, то покупець може вибрати у продавців розробку стилю кабіни.В основі її просторова рама і деталі від Corvette. Топова машина передбачає установку алюмінієвої двомісної кабіни. Ціна Delahaye в повній збірці складає близько 450 тис. дол.



Замовлення на машину в США приймаються вже зараз.Перші купе й кабріолети Delahaye Bella Figura Type 57S прибудуть до замовників в листопаді цього року. Враховуючи популярність неоретрокаров Morgan і Wiessmann в Україну, можна припустити, що і Delahaye рано чи пізно з'явиться і у нас ...

Авто

Previous post Next post
Up