Рецепти: паска

Apr 19, 2014 13:34




сіль 1,5ч.л.
цукор 110гр
яйця 3шт
масло 50гр
молоко 100мл
вершки 22% - 100мл
борошно 550гр
дріжджі 1,5 ч.л.

родзинки жменька
цедра з 1 апельсина

От в такому порядку і засипаю в хлібопічку. Молоко та вершки трохи підігріти, масло кімн. темпри, майже м"яке, яйця теж витягнути трохи завчасно щоб підігрілися. Цедру та родзинки даю, коли починає вимішувати другий раз (родзинки - мию, заливаю окропом, тоді сушу, тоді обсипаю борошном). Тісто інакше ніж на хліб, колобок класичний з нього не сильно робиться, але я думаю воно таке і має бути. Колись пробувала досипати борошна щоб був дуже колобок - вийшла мені трохи забита. Тобто досипати в процесі трохи можна, але не психувати :)

Потім викладаю в змащені банячки/формочки, ставлю в духовку при 50 на 40хв, тоді печу десь 1,5год при 180

Тої кількості тіста - на 2 середні пасочки.

Оригінальний рецепт http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=493.0

П.С.Василь каже, що смачнішої не їв ніде ;)

АПД. Будьте уважні якщо хочете помножити на 2 і робити подвійну порцію. Як я ))))) Там сумарно виходить майже 2кг продуктів, а моя, наприклад, ХП, вимішує до 1,5кг максимум.

для хлібопічки, Великдень, рецепти: випічка солодка

Previous post Next post
Up