Частину Лисої гори у Києві хочуть знести заради транспортної роз'язки

Dec 03, 2012 15:39





Під загрозою руйнування може опинитися пам’ятка військово-оборонної архітектури Лисогірський форт.

На території Історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця» хочуть побудувати транспортну розв’язку. Відповідно до протокольного доручення прем’єр-міністра Миколи Азарова та розпорядження КМДА Київська фортеця має надати для реконструкції транспортної розв’язки близько 1 га землі.
Про це в комісію Київради з питань культури та туризму повідомив колектив Історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця», пише депутат Київської міськради Олександр Бригинець на своїй сторінці в Facebook.

До колективу музею надійшло звернення КП «Дирекція шляхо-транспортних споруд м. Києва» з проханням надати згоду на відведення частини земельної ділянки, що належить музею, для реконструкції транспортного вузла на правобережних підходах до Південного мосту зі з’їздами з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе. Будівництво проходитиме біля підніжжя Лисої гори (там знаходиться пам’ятка військово-оборонної архітектури Лисогірський форт), частину якої "зріжуть" заради встановлення підпори. Комунальне підприємство мотивує своє клопотання щодо надання земельної ділянки відсутністю альтернативної землі для реконструкції транспортного вузла.

(Читати більше)

музей, київ, будівництво

Previous post Next post
Up