Італія. Флоренція. Площа Синьйорія та палаццо Веккіо.

Aug 17, 2019 13:01

Перше - куди ми повернулися, це була площа Синьйорія - оскільки хотілося роздивитися і палаццо Веккіо (в перекладі, до речі, це означає Старий палац), і саму площу, і скульптури розміщені на ній, та й самим пофоткатися там :).


дощ перестав і одразу зі всіх щілин повиповзали туристи )

Оскільки на даній площі в палаццо Веккіо розміщувалася Синйорія Флорентійської республіки(це одна із назв урядів, що правила нею), то звідси і походить її назва.



З цієї площі та палаццо фоток більше ніж достатньо, я понудю і зроблю для неї все ж окремий пост(хоч і не думав спочатку)
Якщо комусь цікаво - ласкаво прошу під cut.


На попередній фотографії можна помітити цікаву споруду - це Лоджія Ланці 1376-1382 р. Будови. Лоджія будувалася для проведення зібрань та урочисти прийомів. Проте в якийсь момент у неї перемістили скульптури різних часів (хм, для збереження від непогоди?) і зробили такий собі музей під відкритим небом. Зараз більшість там - це копії, а оригінали розмістили в різноманітних музеях.
Геркулес і Несс, Джамболонья



Персей, Бенвенуто Челіні





Частина скульптур була схована за чимось будівельним, як завжди, в принципі, в мандрах...

Левики на колонах



Сама площа теж може похизуватися значною кількістю скульптур
Давид Мікеланджело та Геркулес, що переміг Какуса Баччо Бандінеллі перед входом до палаццо Веккіо



Давид теж, до речі, копія



Козимо І Медічі



Не все на цій площі є старовинним, наприклад будівля сучасної страхової компанії була збудована в 1871 році, проте дуже добре вписана в навколишній ансамбль


дивлячись на неї, так і не кажеш, що це збудовано в різний час з палаццо.

Ну і, власне, сам палаццо



До речі, колись він був не Веккіо - Старий, а цілком собі Новий, коли в нього переїхала міська влада з іншої будівлі. А Старим він став, коли резиденція правителів Флоренції була перенесена в палаццо Пітті.


годинник встановили в 1667 році і він досі йде.

В нього можна зайти, що ми і зробили, такий собі внутрішній дворик з фонтаном, на вершинні якого стоїть путто з дельфіном.





Я от жалкую, що ми не знали/не мали змоги/не мали часу потрапити в середину - подивився в гуглах і вікіпедіях - яка ж краса там в середині робиться...



І звісно, кругом герб Медічі



Ще один фонтан в проході між внутрішніми двориками



Там же була знайдена величезна карта Флоренції



На цьому в мене фотографії цього шматка міста закінчилися, а ми пофоткалися теж, звичайно, пороздивлялися все і погнали дивитися далі...
Тому сподіваюся, писатися теж...

Далі буде...

минуле, Флоренція, враження, Італія, мандри

Previous post Next post
Up