Вже два рази пекла цей пиріг - надзвичайно смачно і так само надзвичайно просто. Дуже рекомендую!!!
Яблучний сирник із штрейзелем
Рецепт побачила у
niksya і дуже захотілось покуштувати
Отакий він вийшов у мене
Складові (оригінал):
2 склянки муки
3/4 склянки цукру
150 г вершкового масла
1 ч.л. разрихлювача
250 г рікотти (якщо нема рікотти, то можна простой сир без крупинок, перетертий через сито і з додаванням 150 г сирково-вершкової маси Альметте)
100 г сметани
2 крупних яйця
2 крупних кисловатих яблук
1/2 склянки цукру
ванильний экстракт
Приготування:
Просіяти муку з пекарским порошком, размішати із цукром.
Масло нарізати невеликими шматками, додати в муку і перетирати пальцями, поки не вийде крихта.
Перемішати вінчиком рікотту, додати сметану, цукор, ваніль і яйця, розмішати.
Яблука очистити, натерти на крупній терці. Відтиснути сік і змішати із сиром.
Вистелити пергаментом форму 28 см, бортики змастити.
Викласти на дно 2/3 крихти, на неї - яблочну масу, розрівняти і засипати рештою крихти.
Випікати 40-50 хвилин при 200.
Мої зауваження
1.Сир я брала звичайний базарний, вибирала жирніший і щоб був однорідним без крупинок. Відповідно, пропорції: на прибл. 600г сиру брала 3 яйця, 150 г сметани (молока), 5 яблук, склянка цукру
2. Сирну масу я роблю елементарно в блендері. На дно лию сметану, додаю цукор, яйця, всі решту складових, а сир у самому кінці - так легко і без жодних проблем за лічені секунди сир перетворюється в кремоподібну масу дуже ніжну і смачну у готовому вигляді.
3. До сирної маси я додаю 3 ст.л. крохмалю.
4. Замість сметани можна брати молоко - буде більш дієтично
5. До маси я додаю лимон - сік і цедру
6. Тісто не дуже першого разу сподобалось - під зубами хрупав цукор. Другого разу я додала замість цукру - пудру, також корицю і для золотистого кольору шафран (можна куркуму - смаку не дає, але на вигляд дуже гарно)