Яблучний сирник ( мій експеримент) дуууууууууже смачно

Oct 22, 2012 00:14






Отже, тісто: 200 г муки, 150 г масла, чайна ложка цукру і щіпка солі - розтерти виделкою до дрібних крихті і додати прибл. 2-3 ст.л. крижаної води і швидко замісити тісто. Готове тісто в пергамент і в холодильник поки готуємо начинку, а то і на кілька днів.
Беремося до яблук. Мої тверді і нерозсипчасті.Тому очищаєм їх, ділимо на четвертинки і кидаємо у карамелізований цукор (50г масла і 4 ст.л. цукру розтопити і проварити на слабкому вогні) і даємо їм пропаритись (ми любимо, коли яблук багато, тому беремо приблизно 6-7, а то більше), посипаємо корицею.
Готуємо сир: протираєм і керуючись власним смакомі і смаком та кількістю сиру (у моєму випадку було 800г), додаємо цукор, цедру одного лимону, сік половинки лимону, 3 ст.л. сметани , 1 ст.л. крохмалю, 3 жовтки і акуратно вводимо піну добре збитих 3х біілків.
Викладаємо на пергаментний папір спершу яблука, потім сир, залишаючи трохи місця до бортів і накриваємо розкачаним тістом, стараючись обгорнути начинку (допомагаємо виделкою, або ножем) і в духовку до золотої скоринки. Далі найважливіше і найскладніше для нас: витягуємо і НЕ ЇМО, а чекаємо, щоб повністю остило, інакше сир потече!!! Вже як остине перевертаємо і насолоджуємось. Особливо смачний він настояний саме на другий день після випікання. Смачного!!!

сирник, осінь, пісочне, солодке, яблучне

Previous post Next post
Up